Έλεγχος της κατάστασης ESTA
Νέα, πληροφορίες και βοήθεια ESTA.

Βίζα για Χόλιγουντ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Επεξεργασμένο: Aug 25, 2023  | Ετικέτες: ESTA, Βίζα ΗΠΑ

Βίζα για Χόλιγουντ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Εισαγωγή

Το Χόλιγουντ (Hollywood, California) αποτελεί το σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία και είναι ένας τουριστικός προορισμός που πρέπει να επισκεφθεί κάθε λάτρης της έβδομης τέχνης. Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε εβδομάδες ολόκληρες εξερευνώντας όλα όσα προσφέρει η περιοχή, αλλά παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε, καθώς και τουριστικές πληροφορίες σχετικά με το αν θα χρειαστείτε ESTA ή βίζα για το Χόλιγουντ.

ESTA ή βίζα για το Χόλιγουντ;

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί εκ των οποίων επισκέπτονται το Χόλιγουντ. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η άφιξή σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, και αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να έχετε έτοιμα τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα. Για να εισέλθουν στη χώρα, όσοι ταξιδιώτες επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες για τουριστικούς, επαγγελματικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς πρέπει να διαθέτουν είτε έγκυρη ESTA είτε βίζα. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ESTA και βίζας; Και τα δύο είναι ταξιδιωτικά έγγραφα που επιτρέπουν στους ξένους ταξιδιώτες την είσοδο στις ΗΠΑ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για τους σκοπούς που ορίζονται στο εκάστοτε τουριστικό ταξιδιωτικό έγγραφο. Ωστόσο, η κύρια διαφορά μεταξύ ESTA και βίζας είναι το προφίλ του ταξιδιώτη που μπορεί να υποβάλει αίτηση για κάποιο απ' αυτά.

ESTA και Βίζα ΗΠΑ: για ποιους προορίζονται;

Το ESTA (Electronic System for Travel Authorization, δηλαδή Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης) είναι ένα ψηφιακό ταξιδιωτικό έγγραφο που επιτρέπει στους πολίτες ορισμένων χωρών να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες με διαμετακόμιση ή να παραμένουν στη χώρα για έως και 90 ημέρες χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για βίζα. Οι ESTA ταξιδιωτικές εξουσιοδοτήσεις εκδίδονται μόνο για τουριστικές ή επαγγελματικές επισκέψεις και είναι διαθέσιμες σε πολίτες χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης βίζας, γνωστό και ως Visa Waiver Πρόγραμμα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ταξιδιωτικό έγγραφο ESTA δεν εγγυάται την είσοδο στις ΗΠΑ, καθώς παρέχει μόνο έναν αρχικό έλεγχο και ένα πρώτο στάδιο ελέγχου ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες από χώρες που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης βίζας πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ, καθώς δεν είναι επιλέξιμοι για ESTA. Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε το Χόλιγουντ για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή και δεν δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση για ESTA, θα πρέπει να αποκτήσετε Βίζα Επισκέπτη (Visitor Visa), συνήθως Β2 (κατηγορία Τουρισμού και Επισκέψεων) ή Β1 (κατηγορία Επιχειρήσεων). Θα πρέπει να λάβετε την έγκριση έκδοσης ESTA ή βίζας πριν κάνετε κράτηση για τις διακοπές σας στις ΗΠΑ ώστε να αποφύγετε τυχόν επιπρόσθετα έξοδα και πολύ ταλαιπωρία, στην περίπτωση απόρριψης της αίτησής σας για ESTA ή βίζα.

Η Πινακίδα του Χόλιγουντ

Θα ήταν άτοπο να έρθετε στο Χόλιγουντ και να μην επισκεφθείτε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τουριστικά αξιοθέατα των ΗΠΑ, την παγκοσμίου φήμης Πινακίδα του Χόλιγουντ. Το καλύτερο σημείο θέασης είναι πιθανώς από το Lake Hollywood Park, αλλά αν θέλετε να έρθετε πιο κοντά, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του μονοπατιού στο Mount Lee Drive - αν και θα πρέπει να τονιστεί ότι η διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη και πρόκειται περισσότερο για κουραστική πεζοπορία παρά για ευχάριστο περίπατο. Το μονοπάτι θα σας οδηγήσει στο πιο κοντινό σημείο ακριβώς πάνω από την διάσημη πινακίδα τοπόσημο, προσφέροντάς σας καταπληκτική πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Όσοι διαθέτουν το budget, μπορούν να επιλέξουν να κάνουν κράτηση για μια εναέρια ξενάγηση με ελικόπτερο πέριξ της διάσημης πινακίδας, για μια πιο συναρπαστική τουριστική εμπειρία.

Ιστορία του Κινηματογράφου

Φυσικά, ο κύριος λόγος για να επισκεφθείτε το Χόλιγουντ είναι η φήμη του ως το παγκόσμιο κέντρο του κινηματογράφου. Είναι δύσκολο να κινηθείτε στην περιοχή χωρίς, σχεδόν κάθε σημείο, να σας θυμίζει το κινηματογραφικό παρελθόν και παρόν της πόλης. Κανένας επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει το περίφημο Walk of Fame με τα σκαλισμένα στο πεζοδρόμιο αστέρια που απαθανατίζουν τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά είδωλα του Χόλιγουντ. Μπορείτε είτε να εξερευνήσετε μόνοι σας την περιοχή γύρω από τη διάσημη περιοχή Hollywood and La Brea Gateway ή να ακολουθήσετε μια περιπατητική ξενάγηση με ξεναγό.

Οι λάτρεις των ένδοξων ημερών του ασπρόμαυρου σινεμά είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν το Μουσείο Κληρονομιάς του Χόλιγουντ (Hollywood Heritage Museum) που βρίσκεται επί της λεωφόρου Highland Ave. Είναι ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα και στεγάζει έναν θησαυρό αναμνηστικών από μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Τέλος, αν και έχετε πολλές πιθανότητες να εντοπίσετε κάποιον διάσημο σταρ του Χόλιγουντ όσο περιηγείστε στην πόλη, αν θέλετε να εξασφαλίσετε μια σπουδαία ευκαιρία για φωτογράφηση, τότε συνιστούμε να επισκεφθείτε το μουσείο της Μαντάμ Τισό (Madame Tussauds) επί της διάσημης λεωφόρου Hollywood Boulevard. Εδώ μπορείτε να βρείτε πάνω από εκατό απίστευτα αληθοφανή κέρινα ομοιώματα κινηματογραφικών ειδώλων από όλες τις ενδοξες εποχές της ιστορίας του σινεμά.

Ένας πλούτος από γαστρονομικές προτάσεις

Η γοητεία του σινεμά αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης για τουρίστες απ' όλο τον κόσμο που επιθυμούν διακαώς να επισκεφθούν το Χόλιγουντ, τη Μέκκα του παγκόσμιου σινεμά. Εκτός από το σινεμά, το Χόλιγουντ έχει μετατραπεί και σε ένα μέρος που φημίζεται για τις ποικιλόμορφες και υπέροχες γαστρονομικές προτάσεις του. Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο αλλά νόστιμο χοτ ντογκ στο Pink's στη N. La Brea Ave - ανοιχτό μέχρι τις 3 το πρωί - είτε για μια πιο εκλεπτυσμένη υπερπαραγωγή θαλασσινών στο Providence του Michael Cimarusti στη Melrose Ave, το Χόλιγουντ είναι σίγουρο ότι θα σας καλύψει γαστρονομικά, και με το παραπάνω.

Αξέχαστη νυχτερινή ζωή

Όπως θα περίμενε κανείς, το Tinseltown δεν έχει έλλειψη από λαμπερές επιλογές για αξέχαστες βραδιές. Το Boulevard 3 προσφέρει ίσως την πεμπτουσία της nightclub-εμπειρίας που προσφέρει το Χόλιγουντ, πόλο έλξης λαμπερών προσωπικοτήτων σε ένα ρετρό κλασικό εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Οι οπαδοί της ζωντανής μουσικής θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στο The Sayers Club επί της λεωφόρου Wilcox Ave. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες μουσικές και εκλεπτυσμένα κοκτέιλ σε ένα άνετο, καλόγουστο περιβάλλον με δερμάτινες πολυθρόνες. Για πιο δυνατά νυχτερινά vibes, το The Avalon είναι ένας πραγματικός μαγνήτης νυχτερινής διασκέδασης του ΛΑ που απευθύνετε σε party animals νεώτερης ηλικίας. Εδώ, κυριαρχούν οι ήχοι ανεβαστικής ηλεκτρονικής μουσικής σε ρυθμούς trance και old-school electro. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε την ατμόσφαιρα ενός πολυσύχναστου μπαρ, τα δεκάδες πολύβουα μαγαζιά κατά μήκος της Hollywood Boulevard ή της Sunset Boulevard θα σας ικανοποιήσουν σίγουρα

Για όσους αναζητούν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης

Ακόμη και οι πιο ένθερμοι κινηματογραφόφιλοι μπορούν να βρουν την πολύβουη κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του Χόλιγουντ λίγο υπερβολική. Το Runyon Canyon Park, με εισόδους από τις λεωφόρους Fuller Avenue και Mulholland Drive, προσφέρει 160 στρέμματα ηρεμίας στην καρδιά της περιοχής του Χόλιγουντ. Παρόλο που μπορεί να έχει πολλή κίνηση τις ώρες αιχμής του τζόκινγκ, ο κύριος κύκλος του πεζοδρομίου και οι πολλές παράπλευρες διαδρομές προσφέρουν την ευκαιρία να απολαύσετε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα. Τέλος, εάν αναζητάτε μια σκηνή βγαλμένη από αμέτρητες εφηβικές ταινίες, κατευθυνθείτε προς το Hollywood Bowl Overlook - ιδιαίτερα τη νύχτα - όπου μπορείτε να απολαύσετε μια μαγική πανοραμική θέα, καθώς κάτω από τα πόδια σας θα ξεδιπλωθεί όλο το αστικό τοπίο του Λος Άντζελες μέχρι τον ωκεανό.

Είναι δύσκολο να αποφύγετε την πολυκοσμία και την αστραφτερή κοσμοπολίτικη κουλτούρα: Η ταυτότητα του Χόλιγουντ είναι συνυφασμένη με την απαράμιλλη αστραφτερή κινηματογραφική κληρονομιά του. Ωστόσο, ενώ αυτό μπορεί να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας εκεί, υπάρχει πλήθος από άλλες δραστηριότητες και τουριστικά αξιοθέατα που μπορείτε να απολαύσετε στην εμβληματικότερη περιοχή του Λος Άντζελες.

Εάν κατέχεις διαβατήριο από χώρα που συμμετέχει στο visa waiver πρόγραμμα και επιθυμείς να αποκτήσεις ESTA εξουσιοδότηση για τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς ή σκοπούς διέλευσης, θα πρέπει να υποβάλλεις τη σχετική αίτηση, ενώ στις Συχνές Ερωτήσεις μπορείς να μάθεις περισσότερα για την αίτηση ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA