Έλεγχος της κατάστασης ESTA
Νέα, πληροφορίες και βοήθεια ESTA.

Βίζα για Άσπεν, Κολοράντο, ΗΠΑ

Επεξεργασμένο: Ιαν 21, 2024  | Ετικέτες: ESTA, Aspen, USA Visa

Information on visiting Aspen and needing a visa for Aspen.

Το Άσπεν είναι το στολίδι του Κολοράντο. Βρίσκεται ανάμεσα στα μαγευτικά βουνά Rocky και Elk, το Aspen είναι ένα λαμπρό μέρος για να το επισκεφθείτε. Ο ποταμός Roaring Fork σας περιμένει σε αυτή την αξέχαστη πόλη στην κομητεία Pitkin του Κολοράντο. Αυτός ο οδηγός σας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για μια επιτυχημένη επίσκεψη στο Άσπεν, καθώς και σας παρέχει πηγές πληροφοριών για να διαπιστώσετε αν μπορεί να χρειαστείτε βίζα για το Άσπεν.

Επισκόπηση της βίζας και της ESTA

Εάν έρχεστε στο Aspen Colorado από άλλη χώρα, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε είτε βίζα για το Aspen είτε ηλεκτρονικό σύστημα ταξιδιωτικής εξουσιοδότησης (ESTA). Μπορείτε να το ελέγξετε μέσω της αξιολόγησης στην αρχική σελίδα. Το ESTA είναι μια ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια που εισήχθη μέσω του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP), το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες των χωρών που συμμετέχουν στο 41 να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς βίζα για επισκέψεις έως και 90 ημερών για τουριστικούς, επαγγελματικούς, διαμετακομιστικούς ή ιατρικούς σκοπούς. Οι δυνητικοί αιτούντες ESTA πρέπει επίσης να πληρούν απαιτήσεις, όπως η κατοχή ηλεκτρονικού διαβατηρίου που να ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους από και προς το Aspen, καθώς και η επιτυχής εκκαθάριση από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) για να ταξιδέψουν στο πλαίσιο του VWP. Εάν είστε επιλέξιμοι για ESTA όταν ταξιδεύετε στο Aspen, θα πρέπει να λάβετε την έγκριση πριν επιβιβαστείτε στην πτήση ή το πλοίο σας.

Οι επισκέπτες στο Aspen που χρειάζονται τουριστική βίζα B2 ή επαγγελματική βίζα B1 θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο DS-160. Η συμπλήρωση του εντύπου διαρκεί περίπου 60 λεπτά και οι αιτούντες θα πρέπει επίσης να έχουν ετοιμάσει φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου για την αίτηση. Επίσης, θα πρέπει να προγραμματίσετε συνέντευξη στο πλησιέστερο προξενείο ή πρεσβεία των ΗΠΑ. Κατά την κράτηση του ραντεβού σας στην πρεσβεία θα πρέπει να καταβληθεί τέλος ύψους 185 δολαρίων ΗΠΑ για την αίτηση DS-160.

ESTA και το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης

Τι είναι το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (ESTA);

Στόχος του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP) είναι να καταστήσει πιο απλή την είσοδο των κατόχων διαβατηρίων συγκεκριμένων χωρών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση. Προς το παρόν, στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα συμμετέχουν 41 χώρες. Οι άνθρωποι που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ για λιγότερο από 90 ημέρες μπορεί να είναι επιλέξιμοι- είτε ο σκοπός της επίσκεψής τους είναι για τουρισμό, είτε για να λάβουν ιατρική περίθαλψη, είτε για να επισκεφθούν συγγενείς ή φίλους, είτε για επαγγελματικούς λόγους. Μόλις εκδοθεί, η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ESTA ισχύει για δύο χρόνια ή μέχρι την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου του ατόμου.

Επιλεξιμότητα του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης

Για να είστε επιλέξιμοι για το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα κριτήρια:

 • Εάν ταξιδεύετε για εγκεκριμένους επαγγελματικούς σκοπούς, πρέπει να σκοπεύετε να συμβουλευτείτε επιχειρηματικούς συνεργάτες, να σκοπεύετε να συμμετάσχετε σε επιχειρηματικό συνέδριο ή σε εκπαιδευτικό, επαγγελματικό ή επιστημονικό συνέδριο.
 • Εάν παρακολουθείτε βραχυπρόθεσμη εκπαίδευση, δεν πρέπει να λαμβάνετε πληρωμή από οποιαδήποτε πηγή με έδρα τις ΗΠΑ, εκτός από τα έξοδα που συνδέονται άμεσα με την επίσκεψή σας. Η διαπραγμάτευση μιας σύμβασης είναι επίσης έγκυρη.
 • Οι σπουδές για πίστωση, η αμειβόμενη εργασία ή η εργασία για τα ξένα μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπονται στο VWP. Απαγορεύεται επίσης η πρόθεση μόνιμης διαμονής στις ΗΠΑ.

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τις ΗΠΑ για αναγνωρισμένους και εγκεκριμένους τουριστικούς σκοπούς, ενδέχεται να είστε επιλέξιμοι για ESTA. Εάν η διαμονή σας είναι για αναγνωρισμένους τουριστικούς σκοπούς, όπως διακοπές, κοινωνική διαμονή με την οικογένεια ή τους φίλους σας ή ακόμη και για να λάβετε ιατρική περίθαλψη ή για να συμμετάσχετε σε μουσική, αθλητική ή άλλη πολιτιστική εκδήλωση, εφόσον δεν λαμβάνετε πληρωμή.

Συμπληρωματικές απαιτήσεις

Είναι απαραίτητο ότι όλοι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν πλήρη εξουσιοδότηση που αναγνωρίζεται από το ESTA, ένα ακρωνύμιο που σημαίνει "Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης". Το ESTA είναι ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελεί μέρος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και αποτελεί βασικό μέρος των μεθόδων της Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας (CBP ) για τον προσδιορισμό της επιλεξιμότητας για ταξίδι χωρίς βίζα στις ΗΠΑ είτε για τουρισμό είτε για επαγγελματικούς λόγους. Είναι δυνατή η είσοδος στις ΗΠΑ μέσω ESTA μόνο εάν ταξιδεύετε με επιστροφή χερσαίο, θαλάσσιο ή αεροπορικό ταξίδι μετ' επιστροφής. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να μην έχετε προηγούμενες απορρίψεις στα σύνορα. Εάν στο παρελθόν έχει απορριφθεί η αίτηση θεώρησης των ΗΠΑ, ενδέχεται να σας αρνηθούν την ESTA. Είναι επίσης απαραίτητο να έχετε ηλεκτρονικό διαβατήριο.

Οι διαφορές μεταξύ επαγγελματικών θεωρήσεων, τουριστικών θεωρήσεων και θεωρήσεων επισκεπτών

Εάν σας έχει απορριφθεί η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ESTA ή εάν πρέπει να διαμείνετε στις ΗΠΑ για περισσότερες από 90 ημέρες, πρέπει να υποβάλετε αίτηση είτε για επαγγελματική θεώρηση B1, είτε για τουριστική θεώρηση B2, είτε για θεώρηση επισκέπτη B1-B2. Ο τύπος της θεώρησης επισκέπτη που χρειάζεστε εξαρτάται από τη φύση της προγραμματισμένης διαμονής σας.

 • Κατηγορία Β1 - Αυτή η κατηγορία αφορά άτομα που σχεδιάζουν διαμονή για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως η διεξαγωγή συναντήσεων ή για νομικούς σκοπούς, όπως η διευθέτηση μιας περιουσίας.
 • Κατηγορία B2 - Η κατηγορία αυτή είναι κατάλληλη για όσους επισκέπτονται τις ΗΠΑ για απλούς τουριστικούς σκοπούς ή για λόγους αναψυχής.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για βίζα

Η υποβολή αίτησης για θεώρηση συνεπάγεται ορισμένα στάδια που πρέπει να ολοκληρωθούν. Τα ακριβή στάδια ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα από την οποία υποβάλλετε την αίτηση.

Το πρώτο βήμα είναι η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εντύπου, γνωστού ως έντυπο αίτησης θεώρησης DS 160. Όταν φτάσετε στη σελίδα επιβεβαίωσης, εκτυπώστε την, καθώς θα χρειαστεί να την πάρετε μαζί σας στη συνέντευξη. Το επόμενο στάδιο είναι να κλείσετε ραντεβού για συνέντευξη για τη θεώρηση στη χώρα σας στην πρεσβεία ή το προξενείο των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, πρέπει να περιμένετε την κλήση από την Υπηρεσία Θεωρήσεων. Στη συνέχεια, πρέπει απλώς να περιμένετε να λάβετε νέα από τον υπάλληλο θεωρήσεων. Η αναμονή μπορεί να είναι αρκετά μακρά, γι' αυτό είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό αρκετά νωρίτερα από την προγραμματισμένη επίσκεψή σας. Συγκεντρώστε τα υποχρεωτικά έγγραφα:

 • Ισχύον διαβατήριο
 • Έντυπο DS-160
 • Σελίδα επιβεβαίωσης,
 • Αίτηση
 • Πληρωμή τέλους και απόδειξη
 • Φωτογραφία

Πρέπει να προσκομίσετε όλα αυτά τα έγγραφα και ενδεχομένως περισσότερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην Πρεσβεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, ο αρμόδιος υπάλληλος που σας παρακολουθεί θα αποφασίσει εάν είστε, πράγματι, επιλέξιμοι για θεώρηση. Μόλις σας χορηγηθεί η θεώρηση, θα πρέπει να πληρώσετε το τέλος ασφάλισης της θεώρησης.

Aspen Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε για να φτάσετε στο Aspen με αυτοκίνητο εξαρτάται από την εποχή του έτους. Μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, ο αυτοκινητόδρομος 82 είναι ανοιχτός και αυτός θα σας οδηγήσει κατευθείαν στο Aspen - απλά βγείτε από τον Interstate 70 προς Glenwood Springs. Το χειμώνα, το Aspen είναι πολύ χιονισμένο και μεγάλο μέρος του Highway 82 θα είναι κλειστό, οπότε θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μια πιο κυκλική διαδρομή για να φτάσετε στον προορισμό σας. Τα ελαστικά χιονιού, οι πολλές προμήθειες (συμπεριλαμβανομένων των πρώτων βοηθειών, των τροφίμων και των ζεστών ποτών, μιας ζεστής κουβέρτας και ενός ισχυρού φακού) και ένα λειτουργικό κινητό τηλέφωνο για να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κακοκαιρίας, είναι όλα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να έχετε μαζί σας όταν οδηγείτε προς το Aspen το χειμώνα. Το πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ, και είναι πολύ εύκολο να βρείτε μεταφορικό μέσο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Άσπεν. Τα ταξί και τα δημόσια λεωφορεία είναι αμφότερα διαθέσιμα, αν δεν θέλετε να οδηγήσετε μόνοι σας ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ απέχει περίπου 220 μίλια από το κέντρο του Άσπεν. Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε μια πτήση με προορισμό το Άσπεν. Το Άσπεν διαθέτει επίσης το δικό του, μικρότερο, εθνικό αεροδρόμιο, το οποίο φιλοξενεί πτήσεις από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Delta και η United Airlines. Πρόκειται για το αεροδρόμιο Aspen/ Pitkin County Airport, το οποίο απέχει τρία μίλια από το Aspen και στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με απευθείας πτήσεις από πολλά αεροδρόμια, όπως το Ντένβερ, το Ντάλας, το Σικάγο O'Hare, το Χιούστον, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, τη Μινεάπολη/Στ Πολ και την Ατλάντα.

Η περιοχή αυτή είναι ένα ιδιαίτερα καλό μέρος για να επισκεφθείτε για όλους τους λάτρεις της μεγάλης υπαίθρου. Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς πεζοπορίας στο Άσπεν είναι το θέρετρο Maroon Bells, που πήρε το όνομά του από τις δίδυμες κορυφές που είναι γνωστές ως Maroon Peak και North Maroon Peak στα βουνά Elk. Δύο άλλες φανταστικές τοποθεσίες που μπορείτε να επισκεφθείτε μέσα και γύρω από τον δήμο, αν λατρεύετε το σκι, είναι το Aspen Mountain και το Independence Pass, όπου υπάρχουν μερικά υπέροχα χιονοδρομικά κέντρα και πολλές ευκαιρίες για σκι. Αν θέλετε να απολαύσετε μια λιγότερο επίπονη δραστηριότητα στο Άσπεν, συνιστάται ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το John Denver Sanctuary, το οποίο είναι ένα απολύτως όμορφο πάρκο και κήπος και ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε χρόνο. Οι λάτρεις της τέχνης θα απολαύσουν επίσης μια επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης του Άσπεν, το οποίο φιλοξενεί μερικές καταπληκτικές συλλογές σύγχρονης τέχνης. Και, αν σας ενδιαφέρει να δείτε ένα λειτουργικό ορυχείο αργύρου, κατευθυνθείτε κατευθείαν στο Smuggler Mine!

Συμπέρασμα

Τώρα που ξέρετε πώς να φτάσετε στην πόλη, αλλά και τι να δείτε και να κάνετε ενώ βρίσκεστε εκεί, είστε πανέτοιμοι να απολαύσετε την επίσκεψή σας σε αυτό το υπέροχο μέρος. Να περάσετε λοιπόν υπέροχα, αλλά πριν το κάνετε, φροντίστε να αποκτήσετε ESTA ή βίζα για το Άσπεν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν από την αναχώρησή σας.