Έλεγχος της κατάστασης ESTA
Νέα, πληροφορίες και βοήθεια ESTA.

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των Τελωνείων και της Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP);

Επεξεργασμένο: Οκτ 31, 2023  | Ετικέτες: Τελωνεία και Προστασία των Συνόρων, Ασφάλεια των συνόρων, Μετανάστευση στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) είναι η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη διαφύλαξη των συνόρων της χώρας. Από τις πύλες εισόδου σε χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες περιοχές, η CBP εργάζεται ακούραστα για να κρατήσει τους εγκληματίες και τα επικίνδυνα αντικείμενα εκτός της χώρας, διευκολύνοντας παράλληλα τη ροή του νόμιμου εμπορίου και των ταξιδιών. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι κάνει η CBP και πώς επηρεάζει τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

[1] Η CBP διασφαλίζει τα σύνορα της Αμερικής

Η CBP συνεργάζεται στενά με διάφορους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών και των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου, για τη διατήρηση των αμερικανικών συνόρων εμποδίζοντας την είσοδο στη χώρα τρομοκρατών, ξένων εγκληματιών και άλλων απαγορευμένων υλικών. Μέσω των χερσαίων, εναέριων ή θαλάσσιων λιμένων εισόδου, οι άρτια εκπαιδευμένοι υπάλληλοι εργάζονται επιμελώς για να σταματήσουν την παράνομη διακίνηση μέσω των αμερικανικών συνόρων με επαγρύπνηση, τεχνολογία, όπως η αναγνώριση προσώπου, και εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων. Καθώς οι απειλές αλλάζουν καθημερινά, η CBP προσαρμόζεται συνεχώς για να παραμείνει αποτελεσματική στην προστασία των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα βοηθά τους νόμιμους ταξιδιώτες να εισέρχονται με ασφάλεια στις αμερικανικές πύλες εισόδου.

[2] Η CBP εφαρμόζει τους νόμους και τους κανονισμούς για τη μετανάστευση, καταπολεμά την τρομοκρατία και προστατεύει από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο

Η CBP δεν αποτελεί μόνο ζωτικό στοιχείο της εθνικής ασφάλειας, αλλά και βασικό παράγοντα για την ασφάλεια και την υγεία των ΗΠΑ. Η CBP εφαρμόζει τους μεταναστευτικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς και προστατεύει από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η υπηρεσία εργάζεται επίσης σκληρά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, διασφαλίζοντας ότι οι Αμερικανοί πολίτες παραμένουν ασφαλείς από επιθέσεις που προέρχονται από το εξωτερικό ή το εσωτερικό. Το έργο της CBP διευκολύνεται μέσω της διαχείρισης του Προγράμματος Απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ταξιδιωτικής Άδειας(ESTA) και της επιβολής των κανόνων και κανονισμών για τις θεωρήσεις. Η CBP διαδραματίζει καίριο ρόλο στην ταυτοποίηση των ξένων υπηκόων που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των διαδικασιών ελέγχου ασφαλείας που επιτρέπει το Πρόγραμμα Απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης και το ESTA.

Επιπλέον, η CBP συνεχίζει να εντοπίζει και να περιορίζει τις απειλές που αφορούν την παράνομη ροή εμπορευμάτων ή λαθρεμπορευμάτων μέσω των συνόρων των ΗΠΑ και ενισχύει τις διαδικασίες για τη μάχη κατά της παραποίησης προϊόντων που απειλεί τόσο την ασφάλεια των ατόμων όσο και την ομοσπονδιακή οικονομία. Τελικά, η CBP παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της να διατηρεί τις ΗΠΑ ασφαλείς και προστατευμένες από κάθε παράνομη απειλή ή δραστηριότητα.

[3] Η CBP ρυθμίζει τη ροή των εμπορευμάτων προς και από τη χώρα

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της ροής εμπορευμάτων από ξένα κράτη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η CBP είναι επιφορτισμένη με τη διασφάλιση ότι οι εισαγωγείς τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς για τη συμμόρφωση με το εμπόριο, διασφαλίζοντας ότι οι φόροι δασμών εισπράττονται και εφαρμόζονται σωστά. Ως εκ τούτου, η εν λόγω υπηρεσία έχει καταστεί ζωτικός πυλώνας για τη διατήρηση της ακεραιότητας των διεθνών εμπορικών αγορών. Χωρίς το έργο τους, οι αδίστακτοι έμποροι θα μπορούσαν να επηρεάσουν σοβαρά το παγκόσμιο εμπόριο αποφεύγοντας τους φόρους ή πουλώντας προϊόντα κατώτερης ποιότητας. Με τη λειτουργία της CBP, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της ελεύθερης επιχειρηματικότητας σε όλα τα σύνορα.

[4] Η CBP αποτρέπει την παράνομη είσοδο ανθρώπων και ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν κρίσιμο μέρος της ασφάλειας του έθνους. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του έθνους, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ εργάζεται επιμελώς για να αποτρέψει την παράνομη είσοδο ανθρώπων και ζώων στη χώρα. Το εν λόγω τμήμα είναι υπεύθυνο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ταξιδιωτών που δεν έχουν τα κατάλληλα έγγραφα, την επιθεώρηση των εισερχόμενων φορτίων στις πύλες εισόδου, την αποτροπή εισόδου ή εξόδου γεωργικών προϊόντων που ενδέχεται να είναι επιβλαβή για το περιβάλλον, καθώς και την περιπολία τόσο σε χερσαίες όσο και σε υδάτινες περιοχές σε μια προσπάθεια προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ. Με την ακούραστη προσοχή της στην ασφάλεια, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων έχει γίνει μια τρομερή δύναμη για τη διαφύλαξη της πατρίδας της Αμερικής.

[5] Η CBP συνδράμει άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε έρευνες και συλλήψεις

Η CBP αποτελεί επίσης βασικό μέρος του δικτύου επιβολής του νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως ομοσπονδιακή υπηρεσία, η CBP συνδράμει άλλες υπηρεσίες όταν της ζητηθεί βοήθεια για έρευνες ή συλλήψεις. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με τη μετανάστευση και τα τελωνεία, καθώς και τον διυπηρεσιακό συντονισμό. Η συμμετοχή αυτή εξορθολογίζει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών κυβερνητικών οργανισμών.

Χωρίς αυτές τις ζωτικής σημασίας συνεργασίες, πολλές αστυνομικές έρευνες και συλλήψεις κατηγορουμένων θα παρεμποδίζονταν σημαντικά. Χάρη στους αφοσιωμένους αξιωματικούς της CBP, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε ολόκληρη τη χώρα έχουν έναν αποτελεσματικό σύμμαχο όταν πρόκειται να διασφαλίσουν την απονομή δικαιοσύνης.

Συμπέρασμα

Είναι σαφές ότι η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας των Αμερικανών και των ταξιδιωτών με την παρακολούθηση των αμερικανικών συνόρων, την επιβολή των μεταναστευτικών νόμων, την πρόληψη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και λαθρεμπορευμάτων, τη ρύθμιση της ροής αγαθών προς και από τη χώρα, την πρόληψη της παράνομης εισόδου ανθρώπων και ζώων και την παροχή βοήθειας σε άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εφόσον απαιτείται. Επιπλέον, η υπηρεσία διασφαλίζει την οικονομική ασφάλεια μέσω της συμμόρφωσης με το εμπόριο, βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση όταν συναλλάσσονται με τους διεθνείς ανταγωνιστές τους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της αποστολής της CBP, μπορούμε όλοι να εκτιμήσουμε το έργο που επιτελούν για να κάνουν την Αμερική ισχυρότερη για τις μελλοντικές γενιές.