Έλεγχος της κατάστασης ESTA
Νέα, πληροφορίες και βοήθεια ESTA.

Πώς γίνεται η αίτηση ESTA

Επεξεργασμένο: Ιαν 21, 2024  | Ετικέτες: Οδηγός αίτησης ESTA, Απαιτήσεις ESTA

Θέλετε να μάθετε πώς να υποβάλετε αίτηση για ESTA; Για να υποβάλουν αίτηση για ESTA, οι αιτούντες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι είναι προετοιμασμένοι, προγραμματίζοντας 15-20 λεπτά για τη συμπλήρωση του εντύπου, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα έγγραφα και διαθέτοντας χρόνο για να προ-διαβάσουν και να κατανοήσουν τις ερωτήσεις. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει έναν κατάλογο ελέγχου σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για ESTA.

Επισκεφθείτε τις Συχνές Ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα ή ξεκινήστε την αίτησή σας τώρα.

Υποβολή αίτησης για ESTA

Χρόνος

Αφιερώστε τουλάχιστον 15-20 λεπτά για τη συμπλήρωση κάθε αίτησης ESTA. Για παράδειγμα, αν κάνετε αίτηση για μια τετραμελή οικογένεια, αφιερώστε τουλάχιστον 60 λεπτά για να συμπληρώσετε την αίτηση και να ελέγξετε τις πληροφορίες για να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες είναι ακριβείς.

Σταθερή πρόσβαση στο διαδίκτυο

Αυτό θα έπρεπε να είναι προφανές, ωστόσο συχνά οι αιτούντες προσπαθούν να υποβάλουν αίτηση χρησιμοποιώντας αργή ή ασταθή σύνδεση στο διαδίκτυο. Συνιστάται στους αιτούντες ESTA να έχουν πρόσβαση σε σταθερές συνδέσεις ethernet ή Wi-Fi για να συμπληρώσουν το έντυπο και να υποβάλουν την αίτησή τους. Η διακοπή του χρόνου λειτουργίας της εφαρμογής συμβαίνει συχνά και οι χρήστες θα πρέπει να ξεκινήσουν νέα αίτηση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβατήρια

Για την υποβολή αίτησης ESTA απαιτείται έγκυρο ηλεκτρονικό διαβατήριο από συμμετέχουσα χώρα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Θα πρέπει να αναγνωριστείτε ως πολίτης χώρας απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για να είστε επιλέξιμοι για ESTA. Εάν είστε πολίτης πολλών χωρών, θα πρέπει να παράσχετε πληροφορίες από όλα τα διαβατήριά σας.

Οικογενειακές πληροφορίες

Θα σας ζητηθεί να παράσχετε πληροφορίες σχετικά με το όνομα και το επώνυμο των γονέων σας. Εάν δεν έχετε αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να δηλώσετε "ΑΓΝΩΣΤΟ".

Στοιχεία επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης

Θα χρειαστείτε το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός ατόμου ή οργανισμού που θα είναι η επαφή έκτακτης ανάγκης σας, εντός ή εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος θα ειδοποιηθεί σε περίπτωση ατυχήματος.

Στοιχεία του προσώπου επικοινωνίας στις Η.Π.Α.

Θα χρειαστείτε το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση του προσώπου ή του οργανισμού επικοινωνίας σας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα στοιχεία της διεύθυνσης επαληθεύονται για να διασφαλιστεί η ακρίβεια των δεδομένων. Ωστόσο, μπορείτε να αναγράψετε "ΑΓΝΩΣΤΟ" για τα πεδία κειμένου και "00000" για τα πεδία αριθμών στη φόρμα, εάν δεν έχετε πρόσωπο επικοινωνίας στις ΗΠΑ.

Στοιχεία διεύθυνσης στις ΗΠΑ

Θα πρέπει να έχετε το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του τόπου που θα μείνετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Αυτά τα στοιχεία διεύθυνσης επαληθεύονται επίσης για να διασφαλιστεί η ακρίβεια των δεδομένων. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ακόμη αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να δηλώσετε "ΑΓΝΩΣΤΟ" για τα πεδία κειμένου και "00000" για τα αριθμητικά πεδία.

Στοιχεία απασχόλησης

Θα χρειαστείτε το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του εργοδότη σας, εάν εργάζεστε επί του παρόντος.

Αστυνομικές αναφορές και ποινικό μητρώο (προαιρετικά)

Εάν έχετε συλληφθεί ποτέ για κάποιο έγκλημα, θα πρέπει να ελέγξετε το αστυνομικό σας μητρώο για προηγούμενα σοβαρά ποινικά μητρώα που ενδέχεται να επηρεάσουν την αίτησή σας για ESTA.

Πληροφορίες πληρωμής

Υπάρχει ένας επιλεγμένος αριθμός διαθέσιμων επιλογών πληρωμής για την ESTA. Η ESTA δέχεται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες MasterCard, VISA, American Express και Discover. Άλλες επιλογές πληρωμής, όπως μετρητά, τραπεζικό έμβασμα, επιταγή, PayPal ή άλλες, δεν γίνονται προς το παρόν δεκτές.

Περίοδος πληρωμής 7 ημερών

Πρέπει να πληρώσετε για την αίτησή σας ESTA εντός 7 ημερών από την υποβολή της. Διαφορετικά, η αίτησή σας θα λήξει και θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλετε εκ νέου αίτηση.

Ομαδικές αιτήσεις

Μπορούν να υποβληθούν και να πληρωθούν ταυτόχροναέως και 50 αιτήσεις. Τα άτομα που ανήκουν στην ίδια ομάδα αιτήσεων δεν απαιτείται να ταξιδέψουν μαζί, ούτε ο κύριος αιτών.

Ανάκτηση αδειών πριν και μετά την αίτηση

Αφού υποβάλετε αίτηση για ESTA, μπορείτε να ελέγξετε την αίτησή σας επισκεπτόμενοι τον έλεγχο κατάστασης ESTA και να δείτε την κατάσταση online. Εάν η ESTA σας εγκριθεί, σας επιτρέπεται να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες αεροπορικώς, δια θαλάσσης ή δια ξηράς. Εάν η ESTA σας εκκρεμεί, παρακαλείστε να δώσετε 72 ώρες στο DHS για να επεξεργαστεί την αίτησή σας και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να ελέγξετε ξανά την κατάσταση. Εάν η ESTA σας απορριφθεί, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα των ΗΠΑ. Εάν η ESTA σας έχει λήξει ή δεν έχει βρεθεί, παρακαλούμε ελέγξτε ξανά τις πληροφορίες που δώσατε ή κάντε αίτηση για άλλη ESTA.

Τέλος, αν κάνατε κάποιο λάθος στην ESTA σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα βοήθειας της CBP ESTA μέσω του κέντρου βοήθειας

How to apply for ESTA
Πώς να υποβάλετε αίτηση για ESTA