Έλεγχος της κατάστασης ESTA
Νέα, πληροφορίες και βοήθεια ESTA.

Βίζα για τη Νέα Υόρκη

Επεξεργασμένο: Αύγ 24, 2023  | Ετικέτες: Βίζα ΗΠΑ, Αίτηση για βίζα ΗΠΑ, Απαιτήσεις βίζας ΗΠΑ

Information on visiting New York and applying for a visa or ESTA.

Μια από τις πιο εμβληματικές πόλεις στον κόσμο, η Νέα Υόρκη προσελκύει τους ταξιδιώτες με τον ορίζοντα, την κουλτούρα και τις ατελείωτες δυνατότητές της. Αλλά πριν μπορέσετε να δαγκώσετε το Μεγάλο Μήλο, υπάρχει το θέμα της εξασφάλισης των κατάλληλων ταξιδιωτικών εγγράφων. Για τους περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες, αυτό σημαίνει είτε αίτηση για ηλεκτρονικό σύστημα ταξιδιωτικής εξουσιοδότησης (ESTA) είτε βίζα.

Εάν ενδιαφέρεστε για βίζα για τη Νέα Υόρκη ή για απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ESTA, τότε αυτό το σύντομο άρθρο θα σας παράσχει τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη σχετική αίτησή σας.

ESTA ή βίζα: ESTA: Τι χρειάζεστε;

ESTA (πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης)

Το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP ) είχε ως στόχο να διευκολύνει τους κατόχους διαβατηρίων ορισμένων χωρών να εισέρχονται στη Νέα Υόρκη χωρίς να υποβάλλουν αίτηση για θεώρηση. Επί του παρόντος, υπάρχουν 41 χώρες που είναι μέλη του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Τα άτομα που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Νέα Υόρκη για λιγότερο από 90 ημέρες, είτε για τουριστικούς σκοπούς, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, είτε για σκοπούς διέλευσης ή για να λάβουν ιατρική περίθαλψη, μπορεί να είναι επιλέξιμα. Η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ESTA χορηγείται για ισχύ έως και δύο έτη ή μέχρι την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου, όποια από τις δύο ημερομηνίες προηγείται.

Εγκεκριμένοι επιχειρηματικοί σκοποί με την ESTA

 • Συμβουλευτείτε τους επιχειρηματικούς συνεργάτες
 • Συμμετοχή σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό, επαγγελματικό ή επιχειρηματικό συνέδριο ή διάσκεψη
 • Να παρακολουθήσετε βραχυπρόθεσμη εκπαίδευση (δεν επιτρέπεται να πληρωθείτε από οποιαδήποτε πηγή στη Νέα Υόρκη, εκτός από τα έξοδα που σχετίζονται με τη διαμονή σας)
 • Διαπραγματευτείτε μια σύμβαση

Εγκεκριμένοι τουριστικοί σκοποί με την ESTA

 • Τουρισμός
 • Διακοπές (διακοπές)
 • Επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς
 • Ιατρική περίθαλψη
 • Συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται από αδελφικές, κοινωνικές ή υπηρεσιακές οργανώσεις
 • Συμμετοχή ερασιτεχνών σε μουσικές, αθλητικές ή παρόμοιες εκδηλώσεις ή διαγωνισμούς, εφόσον δεν πληρώνονται για τη συμμετοχή τους Εγγραφή σε σύντομο ψυχαγωγικό πρόγραμμα σπουδών, όχι για την απόκτηση πτυχίου (π.χ. διήμερο μάθημα μαγειρικής κατά τη διάρκεια των διακοπών)

Ταξιδιωτικοί σκοποί που δεν επιτρέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης

 • Σπουδές, για πιστωτικές μονάδες
 • Απασχόληση
 • Εργασία ως δημοσιογράφοι ξένου τύπου, ραδιοφώνου, κινηματογράφου, δημοσιογράφοι ή άλλα μέσα ενημέρωσης
 • Μόνιμη διαμονή στις Ηνωμένες Πολιτείες

Πώς να υποβάλετε αίτηση για ESTA

 1. Υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας για ESTA. Αυτό διαρκεί συνήθως 20-30 λεπτά ανά αιτούντα.
 2. Συμπληρώστε τα απαιτούμενα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των βιογραφικών πληροφοριών και των στοιχείων διαβατηρίου.
 3. Πληρώστε το κυβερνητικό τέλος ESTA.
 4. Περιμένετε την έγκριση, η οποία μπορεί μερικές φορές να είναι άμεση, αλλά μπορεί επίσης να διαρκέσει έως και 72 ώρες.

Βίζα ΗΠΑ

Εάν δεν είστε επιλέξιμοι για απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ESTA ή επιθυμείτε να μείνετε στη Νέα Υόρκη για περισσότερες από 90 ημέρες, θα χρειαστείτε βίζα B1 για επιχειρήσεις, βίζα B2 για τουρίστες ή βίζα B1-B2 για επισκέπτες. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες θεωρήσεων επισκεπτών, οι οποίες ταξινομούνται ανάλογα με τον σκοπό της επίσκεψης.

 1. Κατηγορία Β1 - Επιχειρηματικοί σκοποί, διεξαγωγή συναντήσεων, διευθέτηση κληρονομιάς.
 2. Κατηγορία Β2 - Τουρισμός, διακοπές, αναψυχή και άλλοι σκοποί επίσκεψης.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για βίζα των ΗΠΑ

Για να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση, υπάρχει ένας καθορισμένος αριθμός βημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε. Μερικές φορές, η πορεία αυτών των οδηγιών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα από την οποία υποβάλλετε την αίτηση.

 1. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση θεώρησης - Πρώτα απ' όλα, πρέπει να συμπληρώσετε το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης θεώρησης DS-160. Αφού συμπληρώσετε επιτυχώς την αίτηση, θα βρεθείτε στη σελίδα επιβεβαίωσης- πρέπει να εκτυπώσετε αυτή τη σελίδα επιβεβαίωσης. Η εκτύπωση είναι υποχρεωτική για να την προσκομίσετε σε συνέντευξη.
 2. Προγραμματίστε μια συνέντευξη - Πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για τη συνέντευξη για τη βίζα των ΗΠΑ στην πρεσβεία ή το προξενείο των ΗΠΑ στη χώρα σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να περιμένετε την κλήση σας από τον υπάλληλο θεώρησης. Δεν υπάρχει σταθερή ώρα για το πότε θα λάβετε κλήση από την πρεσβεία ή το προξενείο των ΗΠΑ. Ο χρόνος κλήσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η τοποθεσία σας, η εποχικότητα και η κατηγορία θεώρησης. Ως εκ τούτου, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για τη θεώρηση εκ των προτέρων.
 3. Διατηρήστε τα υποχρεωτικά έγγραφα - α) έγκυρο διαβατήριο, β) σελίδα επιβεβαίωσης του εντύπου DS 160, γ) απόδειξη πληρωμής τέλους αίτησης, δ) φωτογραφία
 4. Συνέντευξη / ραντεβού στην πρεσβεία - Αφού σας εξετάσει στη συνέντευξη, ο εκπρόσωπος του προξενείου ή της πρεσβείας θα αποφασίσει αν πληροίτε τις προϋποθέσεις ή όχι. Μετά τη συνέντευξη για τη θεώρηση, ενδέχεται να χρειαστεί να προσκομίσετε περισσότερα έγγραφα, εάν σας ζητηθεί. Να είστε λοιπόν προετοιμασμένοι γι' αυτό.
 5. Λήψη εγκεκριμένης βίζας των ΗΠΑ - Μετά την έγκριση της βίζας σας, θα λάβετε το διαβατήριο και τη βίζα σας μέσω κούριερ ή μπορείτε να επιλέξετε να παραλάβετε τα έγγραφά σας από μια κοντινή πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αξιοθέατα της Νέας Υόρκης που πρέπει να δείτε

Άγαλμα της Ελευθερίας και Νήσος Έλις

Καμία επίσκεψη στη Νέα Υόρκη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να δείτε αυτά τα σύμβολα της αμερικανικής ελευθερίας και μετανάστευσης. Μπορείτε να πάρετε το πλοίο από το Battery Park και στα δύο νησιά. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων στο διαδίκτυο.

Πλατεία Τάιμς

Αυτός ο πολυσύχναστος εμπορικός και ψυχαγωγικός κόμβος είναι διάσημος για τα θέατρα, τα ψώνια και την ετήσια πτώση της μπάλας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρέπει να την επισκεφθείτε, τουλάχιστον μία φορά.

Σέντραλ Παρκ

Μια όαση στη μέση της ζούγκλας του Μανχάταν από τσιμέντο, το Central Park προσφέρει πλήθος ευκαιριών αναψυχής, από βαρκάδα μέχρι παρακολούθηση ζωντανών παραστάσεων.

Μπρόντγουεϊ

Για τους λάτρεις του θεάτρου, η παρακολούθηση μιας παράστασης του Μπρόντγουεϊ είναι σχεδόν απαραίτητη. Από κλασικά έργα όπως το "Φάντασμα της Όπερας" μέχρι σύγχρονες επιτυχίες όπως το "Hamilton", υπάρχει κάτι για όλους.

Τα μουσεία

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) είναι μόνο δύο από τα εξαιρετικά πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης. Και τα δύο προσφέρουν ολοκληρωμένες συλλογές έργων τέχνης και αντικειμένων από όλο τον κόσμο.

Empire State Building

Για πανοραμική θέα της πόλης, ανεβείτε στην κορυφή αυτού του εμβληματικού ουρανοξύστη. Το παρατηρητήριο στον 86ο όροφο προσφέρει απαράμιλλη θέα, ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα.

Συμπέρασμα

Είτε επισκέπτεστε τη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά είτε είστε έμπειρος ταξιδιώτης, η πόλη της Νέας Υόρκης έχει κάτι να προσφέρει σε όλους. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, είναι ζωτικής σημασίας να εξασφαλίσετε τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα είτε μέσω ESTA είτε μέσω βίζας. Μόλις αυτό γίνει, η σειρά από εμβληματικά αξιοθέατα, πολιτιστικά ιδρύματα και μοναδικές γειτονιές της πόλης περιμένουν την ανακάλυψή σας. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, το ταξίδι σας στη Νέα Υόρκη μπορεί να γίνει μια αξέχαστη εμπειρία.