Έλεγχος της κατάστασης ESTA
Νέα, πληροφορίες και βοήθεια ESTA.

Ποιοι είναι οι κανόνες της ESTA;

Επεξεργασμένο: Aug 24, 2023  | Ετικέτες: ESTA Rules, ESTA Eligibility, ESTA Validity

Η ESTA είναι μία άδεια ταξιδιού που επιτρέπει στους επιλέξιμους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους επαγγελματικούς, τουρισμού, ιατρικούς, διέλευσης ή άλλους προσωρινούς λόγους χωρίς να αποκτήσουν βίζα. Μπορεί να ληφθεί μέσω διαδικτύου σχετικά εύκολα σε σύγκριση με τη διαδικασία λήψης βίζας ΗΠΑ. Πριν να ξεκινήσουν το ταξίδι για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αλλοδαποί επισκέπτες θα πρέπει να γνωρίζουν τους περιορισμούς στη χρήση της ESTA. Οι κανόνες για τη χρήση της ESTA είναι οι ακόλουθοι:

  1. Διάρκεια Έγκρισης – Μία ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εφόσον ισχύει κατά την ημερομηνία αναχώρησης για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ESTA χορηγείται για μία περίοδο δύο ετών ή έως την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου, όποιο συμβεί πρώτο. Αν η ESTA λήξει ενώ ο ταξιδιώτης βρίσκεται στις ΗΠΑ, δεν επηρεάζεται η δυνατότητα εισόδου, αλλά εξακολουθούν να ισχύουν οι άλλοι κανόνες ταξιδιού με ESTA και ιδίως οι κανόνες που αφορούν τη διάρκεια παραμονής, την αλλαγή των στοιχείων και το λόγο του ταξιδιού.
  2. Διάρκεια Παραμονής – Η ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές επισκέψεις μέγιστης διάρκειας έως και 90 ημερών. Αν κάποιος ταξιδιώτης επιθυμεί να παραμείνει στις ΗΠΑ περισσότερες από 90 ημέρες, θα πρέπει να λάβει μία βίζα σύμφωνη με το σκοπό του ταξιδιού του. Αν κάποιος ταξιδιώτης επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες στη διάρκεια μιας περιόδου δώδεκα μηνών για περισσότερες από 90 ημέρες συνδυαστικά, ή 90 ημέρες σε μία μόνο επίσκεψη, τότε πιθανόν θα χρειαστεί βίζα.
  3. Αλλαγή Στοιχείων – Η απόκτηση νέου διαβατηρίου, υπηκοότητας, η αλλαγή φύλου ή ονόματος θα ακυρώσει την υφιστάμενη ESTA του αιτούντος, και επομένως θα χρειαστεί να αποκτήσει μια νέα ESTA. Κάθε ESTA συνδέεται με τα βιομετρικά στοιχεία του διαβατηρίου, συνεπώς όταν αλλάξει οποιοδήποτε από αυτά τα χαρακτηριστικά θα ακυρωθεί οποιαδήποτε ESTA που είχε προηγουμένως εγκριθεί ή απορριφθεί.
  4. Σκοπός Ταξιδιού – Οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ESTA για λόγους τουρισμού όπως να επισκεφτούν φίλους, οικογένεια, για διακοπές, για τη λήψη ιατρικής αγωγής, καθώς επίσης και για σύντομα προγράμματα μαθημάτων από τα οποία δεν χορηγείται πανεπιστημιακός τίτλος. Η ESTA μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για επαγγελματικούς λόγους, όπως διαπραγμάτευση μιας σύμβασης, παρουσία σε επαγγελματικές εκδηλώσεις, διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων, καθώς και για τη διευθέτηση κληρονομιάς. Η ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για λόγους διέλευσης όπου οι ταξιδιώτες κάνουν στάση μέσω των ΗΠΑ κατευθυνόμενοι προς κάποιο άλλο προορισμό εκτός ΗΠΑ. Η ESTA δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση εισοδήματος ή απασχόλησης από πηγές των ΗΠΑ, για επαγγελματικά ή πανεπιστημιακά προγράμματα μαθημάτων ή για άλλες χρήσεις όπως αυτή ενός επενδυτή.

Οι κανόνες της ESTA επιβάλλουν στους ταξιδιώτες περιορισμούς με σκοπό να διασφαλιστεί ότι οι επισκέπτες δεν θέτουν κάποιο κίνδυνο ασφαλείας ή οικονομικό κίνδυνο για τους πολίτες ή μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ. Ανεξάρτητα από αυτούς τους κανόνες, η ESTA παραμένει μία ευέλικτη και βολική άδεια ταξιδιού η οποία παρέχει σχεδόν την ίδια χρησιμότητα με τη βίζα με αρκετά λιγότερη επιβάρυνση για την απόκτησή της.

Αν κατέχετε διαβατήριο από χώρα απαλλαγής από την βίζα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία ή άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης και επιθυμείτε να αποκτήσετε ESTA για λόγους τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατρικούς ή διέλευσης, ξεκινήστε την αίτησή σας, διαφορετικά επισκεφτείτε την ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για την ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA