Έλεγχος της κατάστασης ESTA
Νέα, πληροφορίες και βοήθεια ESTA.

Πότε πρέπει να υποβάλλω αίτηση για ESTA;

Επεξεργασμένο: Mar 11, 2020  | Ετικέτες: ESTA Application Time, ESTA Status, ESTA Application Guide

Έχοντας τη δυνατότητα επιλογής του χρόνου υποβολής της αίτησης για ESTA, οι αιτούντες μπορούν να προγραμματίσουν τον χρόνο υποβολής της αίτησης για ESTA. Εφόσον εγκριθεί, η άδεια ESTA χορηγείται για μία περίοδο δύο ετών ή έως την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου του αιτούντα, όποιο συμβεί πρώτο. Επομένως, αν κάποιος αιτών πρόκειται να πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια μικρής διάρκειας στις Ηνωμένες Πολιτείες στη διάρκεια των δύο ετών, τότε θα πρέπει να υποβάλλει την αίτηση για ESTA όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πρώτη αναχώρησή του.

Εναλλακτικά, αν κάποιος αιτών πρόκειται να πραγματοποιήσει μόνο ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στα δύο επόμενα έτη, τότε μπορεί να υποβάλλει αίτηση όποτε επιλέξει εκείνος εφόσον η αίτηση για ESTA υποβάλλεται τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρηση καθώς αυτό είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα που χρειάζεται η CBP για να επεξεργαστεί μία αίτηση για ESTA.

Οι αιτούντες που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για ESTA κάποιες ώρες πριν την αναχώρησή τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες διακινδυνεύουν να διαταράξουν τα σχέδιά τους για το ταξίδι, σε περίπτωση που κριθούν μη αποδεκτοί να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω εκκρεμούς ή απορριφθείσας άδειας ESTA. Ένας επισκέπτης με προορισμό τις ΗΠΑ θα υποβληθεί σε έλεγχο της ESTA του πριν να επιβιβαστεί σε κάποιο αεροσκάφος με προορισμό της ΗΠΑ καθώς επίσης και κατά την άφιξη στον προορισμό στις ΗΠΑ.

Σε περίπτωση απόρριψη μιας αίτησης για ESTA, ο ταξιδιώτης θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση για βίζα για τις ΗΠΑ εφόσον επιθυμεί να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επομένως, συνιστάται στους επισκέπτες με προορισμό τις ΗΠΑ να υποβάλλουν αίτηση για την ESTA τουλάχιστον οχτώ εβδομάδες πριν από την αναχώρησή τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των απρόβλεπτων περιστάσεων που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη λήψη της έγκρισης της ESTA. Αυτό παρέχει στο άτομο του οποίου η αίτηση για ESTA απορρίφθηκε, χρόνο περίπου οχτώ εβδομάδων για να υποβάλλει αίτηση για βίζα για τις ΗΠΑ, για την επεξεργασία της οποίας απαιτούνται συνήθως τέσσερις έως έξι εβδομάδες ανάλογα με την πρεσβεία των ΗΠΑ που επέλεξε ο αιτών και τις προσωπικές περιστάσεις.

Αν κατέχετε διαβατήριο από χώρα απαλλαγής από την βίζα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία ή άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης και επιθυμείτε να αποκτήσετε ESTA για λόγους τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατρικούς ή διέλευσης, ξεκινήστε την αίτησή σας, διαφορετικά επισκεφτείτε την ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για την ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA