Έλεγχος της κατάστασης ESTA
Νέα, πληροφορίες και βοήθεια ESTA.

ESTA για Βρετανούς πολίτες

ESTA για Βρετανούς πολίτες

Επιλεξιμότητα ESTA

Valid Οι Βρετανοί πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ESTA
Valid Η Μεγάλη Βρετανία εντάχθηκε στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης το 1988.
Valid Η Μεγάλη Βρετανία είναι ενεργό μέλος του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης

Άλλες απαιτήσεις ESTA

➤ Η ESTA ισχύει για επισκέψειςδιάρκειας μικρότερης των 90 ημερών
➤ Οι ταξιδιώτες που φθάνουν χερσαία, εναέρια ή θαλάσσια απαιτείται ESTA
Απαιτείται έγκυρο ηλεκτρονικό και μηχανικά αναγνώσιμο διαβατήριο
➤ Η ESTA προορίζεται για τουριστικούς, επιχειρηματικούς, διαμετακομιστικούς, ιατρικούς ή διαμετακομιστικούς σκοπούς
Απαιτείται ξεχωριστή αίτηση ESTAγια κάθε βρέφος, παιδί, έφηβο ή ενήλικα ταξιδιώτη


Τελευταία ενημέρωση 1η Φεβρουαρίου 2023

Μπορούν οι Βρετανοί πολίτες να υποβάλουν αίτηση για ESTA;

Οι Βρετανοί πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ESTA (Electronic System for Travel Authorization) για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ESTA επιτρέπει στους πολίτες της Βρετανίας να επισκέπτονται τις ΗΠΑ για τουριστικούς, επαγγελματικούς, διαμετακομιστικούς, ιατρικούς και σύντομους σκοπούς σπουδών χωρίς θεώρηση για έως και 90 ημέρες ανά επίσκεψη. Η Βρετανία προστέθηκε στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης το 1996. Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών, έχουν καταστήσει αναγκαίο τον προληπτικό έλεγχο των ταξιδιωτών πριν από την άφιξή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ESTA θεσπίστηκε το 2009 με σκοπό τον εξορθολογισμό της επεξεργασίας των αιτούντων απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και για να παράσχει στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ, καθώς και στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) τη δυνατότητα να προ-ελέγχει τους ταξιδιώτες σε σχέση με πολυάριθμες βάσεις δεδομένων που αφορούν την απαγόρευση πτήσεων, ποινικούς και τρομοκρατικούς καταλόγους. Έτσι, από το 2009 οι Βρετανοί πολίτες υποχρεούνται να διαθέτουν εγκεκριμένη αίτηση ESTA για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μπορεί ένας Βρετανός πολίτης να μείνει περισσότερο από 90 ημέρες;

Οποιοσδήποτε Βρετανός πολίτης επιθυμεί να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερες από 90 ημέρες ή για άλλους σκοπούς από αυτούς που επιτρέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος ESTA θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για διαφορετική θεώρηση. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο"Visa Wizard tool".

Μπορεί ένας Βρετανός πολίτης να παρατείνει την ESTA του πέραν των 90 ημερών;

Μόλις γίνετε δεκτός στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, δεν δικαιούστε να παρατείνετε την παραμονή σας πέραν της αρχικής περιόδου των 90 ημερών. Συνεπώς, πρέπει να αναχωρήσετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες εντός της εν λόγω περιόδου των 90 ημερών. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράταση της παραμονής σας μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Υπηρεσίας Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS).

Μπορεί ένας Βρετανός πολίτης να αλλάξει το καθεστώς του μετά την είσοδό του στις ΗΠΑ;

Αφού εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, δεν επιτρέπεται να αλλάξετε το καθεστώς σας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα Change My Nonimmigrant Status (Αλλαγή της μη μεταναστευτικής μου κατάστασης ) στον ιστότοπο των Υπηρεσιών Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS).

Πότε θα πρέπει ένας Βρετανός πολίτης να υποβάλει αίτηση για ESTA;

Συνιστάται στους Βρετανούς πολίτες να συμπληρώνουν την αίτησή τους για ESTA 72 ώρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησής τους. Πλήρεις λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε επισκεπτόμενοι τις απαιτήσεις ESTA ή τη σελίδα Συχνές ερωτήσεις ESTA. Συνιστάται να ανατρέξετε σε αυτές τις σελίδες πριν ξεκινήσετε την αίτηση ESTA για να αποφύγετε τυχόν καθυστερήσεις ή τον κίνδυνο απόρριψης της αίτησης ESTA.

Απαιτείται να είναι κανείς πλήρης Βρετανός πολίτης πριν υποβάλει αίτηση για ESTA στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως οι ταξιδιώτες που διαθέτουν διαβατήριο ή ταξιδιωτικό έγγραφο με διαφορετικό καθεστώς θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για πλήρη θεώρηση επίσκεψης στις ΗΠΑ και όχι για ESTA.

Πώς υποβάλλω αίτηση για ESTA;

 • Συμπληρώστε και συμπληρώστε την αίτησή σας ηλεκτρονικά - ελέγξτε δύο φορές τον αριθμό του διαβατηρίου σας και τη χώρα έκδοσης του διαβατηρίου, καθώς αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν αργότερα και θα πρέπει να ξεκινήσετε νέα διαδικασία αίτησης.
 • Υποβάλετε τη συμπληρωμένη αίτηση
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα στοιχεία σας πριν κάνετε την πληρωμή
 • Πραγματοποιήστε την πληρωμή σας
 • Περιμένετε να λάβετε επιβεβαίωση της κατάστασής σας ESTA μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ακολουθεί ανάλυση κάθε ενός από αυτά τα βήματα για να κατανοήσετε καλύτερα πώς να προχωρήσετε στη διαδικασία υποβολής της αίτησής σας:

[1] Συμπληρώστε και συμπληρώστε την αίτησή σας ηλεκτρονικά

Θα πρέπει να παράσχετε πληροφορίες σχετικά με:

 • Βασικές προσωπικές πληροφορίες
 • Στοιχεία διαβατηρίου (το διαβατήριό σας πρέπει να έχει εκδοθεί από χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα VWP)
 • Πληροφορίες για τον εργοδότη
 • Διεύθυνση και πρόσωπο ή οργανισμός επικοινωνίας εντός των ΗΠΑ.
 • Μια επαφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
 • Πληροφορίες πιστωτικής κάρτας
 • Απαντήσεις σε οκτώ σχετικές ερωτήσεις ασφαλείας

Εάν κάνετε ομαδική αίτηση, παρακαλείστε να συμπληρώσετε μια αίτηση για κάθε άτομο που θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό περιλαμβάνει τους ανήλικους και τα βρέφη. Κάθε άτομο που επιθυμεί να ταξιδέψει στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος VWP πρέπει να διαθέτει ταξιδιωτική άδεια.

Ελέγξτε ξανά τα στοιχεία σας εδώ, ιδίως τα στοιχεία του διαβατηρίου σας.

[2] Υποβάλετε την αίτησή σας

Στείλτε την αίτησή σας αφού βεβαιωθείτε ότι οι απαντήσεις σας είναι πράγματι σωστές. Εάν χρειαστεί να κάνετε μια γρήγορη διόρθωση, μπορείτε να επιστρέψετε στην αίτηση επιλέγοντας το κουμπί "προηγούμενο" ΠΡΙΝ από την υποβολή της αίτησής σας.

[3] Σημειώστε τον αριθμό της αίτησής σας και αποθηκεύστε τον κάπου που θα τον θυμάστε

Ο αριθμός της αίτησής σας θα σας φανεί χρήσιμος σε μεταγενέστερο στάδιο αν χρειαστεί να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας ή να ενημερώσετε τα στοιχεία της αίτησής σας. Μαζί με τον αριθμό της αίτησής σας, θα πρέπει να δώσετε τον αριθμό διαβατηρίου σας και την ημερομηνία γέννησής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

[4] Πραγματοποιήστε την πληρωμή σας

Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις πληροφορίες σας πριν κάνετε την πληρωμή, καθώς υπάρχουν ορισμένα πεδία δεδομένων που δεν θα μπορείτε να αλλάξετε μετά την υποβολή της πληρωμής. Έχετε στη διάθεσή σας έως και 7 ημέρες για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή σας μετά την έναρξη της αίτησής σας, είτε πρόκειται για μεμονωμένη αίτηση είτε για ομαδική αίτηση.

Για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή σας, απλώς καταχωρίστε τα απαιτούμενα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Η πληρωμή απαιτείται για την επεξεργασία της αίτησης και στη συνέχεια, κατά την αποδοχή και έγκριση της άδειας ταξιδιού σας, απαιτείται ένα τέλος για την έγκριση.

[5] Πώς να δείτε την κατάσταση της αίτησής σας

Είναι πιθανό να λάβετε την κατάσταση της αίτησής σας αμέσως- διαφορετικά θα πρέπει να περιμένετε περίπου 72 ώρες εάν δεν την λάβετε αμέσως. Το σύστημα θα σας εκδώσει αυτόματα πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας σε περίπτωση που η κατάστασή σας έχει επανέλθει με ειδοποίηση εκκρεμότητας.

Μπορείτε να λάβετε μία από τις ακόλουθες τρεις απαντήσεις στην αίτησή σας:

 • Έγκριση

Εάν λάβετε αυτό το μήνυμα, σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας την εγκεκριμένη ταξιδιωτική σας άδεια στο πλαίσιο του προγράμματος VWP. Λάβετε υπόψη ότι αυτό εξακολουθεί να μην εγγυάται την είσοδό σας στις Η.Π.Α. Θα λάβετε επιβεβαίωση της έγκρισης της αίτησης και την απόδειξη πληρωμής σας.

 • Μη εγκεκριμένο ταξίδι

Δεν έχετε λάβει άδεια για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP. Ωστόσο, μια αποτυχημένη έγκριση ταξιδιού δεν συνεπάγεται απαραίτητα την πλήρη ανάκληση της εισόδου σας στις ΗΠΑ. Εάν εξακολουθείτε να επιθυμείτε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ, θα πρέπει να αποκτήσετε θεώρηση για το σκοπό αυτό. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις θεώρησης στην πλατφόρμα www.travel.state.gov.

Εάν η αίτησή σας δεν γίνει δεκτή και λάβετε το καθεστώς "travel not authorized", αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP και θα πρέπει να βρείτε άλλη οδό για να ταξιδέψετε.

 • Εκκρεμεί εξουσιοδότηση

Εάν λάβετε αυτή την κατάσταση, θα μπορούσατε να περιμένετε έως και 72 ώρες για μια οριστική απάντηση. Μην ανησυχείτε όμως, καθώς δεν σημαίνει απαραίτητα αρνητικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να παραμείνετε ενημερωμένοι ελέγχοντας την κατάστασή σας χρησιμοποιώντας τον αριθμό αίτησης που έχει αποθηκευτεί προηγουμένως, τον αριθμό διαβατηρίου και την ημερομηνία γέννησης. Για να ελέγξετε την κατάστασή σας, επισκεφθείτε τη σελίδα Έλεγχος της αίτησής σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λάβετε μια ESTA;

Οι Βρετανοί πολίτες μπορούν να αναμένουν ότι η αίτησή τους για ESTA θα διεκπεραιωθεί και θα εγκριθεί κανονικά εντός 30 λεπτών, ενώ η άδεια αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη μορφή εγγράφου PDF. Δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε ή να παρουσιάσετε κανένα έγγραφο στο αεροδρόμιο, καθώς η ESTA αποθηκεύεται ηλεκτρονικά έναντι του διαβατηρίου στο σύστημα μετανάστευσης των ΗΠΑ.

Τι γίνεται αν μου αρνηθούν την ESTA;

Σε περίπτωση που ένας Βρετανός πολίτης αρνηθεί ή δεν είναι επιλέξιμος για ESTA, ή επιθυμεί να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερες από 90 ημέρες ή για άλλους ταξιδιωτικούς σκοπούς από αυτούς που επιτρέπονται στο πλαίσιο του ESTA, τότε ο κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για τη σχετική θεώρηση των ΗΠΑ.

Οι Βρετανοί πολίτες πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ESTA. Η ESTA απαιτείται πριν από την επιβίβαση στο χερσαίο, εναέριο ή θαλάσσιο πλοίο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και πρέπει να υποβληθεί αίτηση τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρηση. Για την αίτηση ESTA πρέπει να χρησιμοποιείται έγκυρο ηλεκτρονικό διαβατήριο που δεν έχει λήξει. Οι αιτούντες μπορούν να μελετήσουν τις λεπτομερείς απαιτήσεις ESTA καθώς και να επισκεφθούν τις Συχνές Ερωτήσεις ESTA για περισσότερες πληροφορίες πριν ξεκινήσουν την αίτησή τους για ESTA.

Μια εγκεκριμένη αίτηση ESTA δεν παρέχει σε έναν Βρετανό πολίτη το ίδιο επίπεδο δικαιωμάτων με έναν κάτοχο βίζας των ΗΠΑ. Ο αιτών αμερικανική βίζα θα πρέπει να καταθέσει ένα πιο ολοκληρωμένο έντυπο αίτησης, που ονομάζεται DS-160, και να παραστεί σε συνέντευξη σε προξενείο ή πρεσβεία των ΗΠΑ. Επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο της θεώρησης, οι αιτούντες ενδέχεται να χρειαστεί να προετοιμάσουν πρόσθετα έγγραφα για να αποδείξουν τη γνησιότητα των ταξιδιωτικών τους σχεδίων και σκοπών στις ΗΠΑ πριν από την είσοδό τους στη χώρα.

Θα χρειαστεί να πάρω μαζί μου μια εκτυπωμένη έκδοση της ταξιδιωτικής μου άδειας για να την επιδείξω στο αεροδρόμιο;

Δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε την ταξιδιωτική σας άδεια, καθώς το σύστημα είναι πλήρως ηλεκτρονικό και ο χερσαίος, θαλάσσιος ή αεροπορικός μεταφορέας σας θα μπορεί να λάβει τις πληροφορίες για την κατάσταση ESTA από το DHS. Ίσως είναι καλή ιδέα να εκτυπώσετε το χαρτί, ώστε να έχετε την επιβεβαίωση στα χέρια σας και να κρατάτε αρχείο με τον αριθμό της αίτησής σας.

Πόσο ιδιωτικός είναι ο δικτυακός τόπος ESTA;

Ο δικτυακός τόπος ESTA τηρεί τους κανονισμούς που ορίζονται από τον νόμο περί ιδιωτικού απορρήτου των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης, φιλοξενείται και λειτουργεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και έχει εφαρμόσει τεχνολογία για να διασφαλίσει την ασφάλεια των δεδομένων και άλλων ζωτικών πληροφοριών στον ιστότοπο. Μπορείτε να ανατρέξετε στα τρέχοντα μέτρα απορρήτου των δεδομένων του DHS εδώ.

Τι πρέπει να διαθέτει ο υπολογιστής μου προκειμένου να υποβάλω επιτυχώς μια αίτηση στην πλατφόρμα ESTA;

Οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο με υποστήριξη κρυπτογράφησης 128 bit. Το πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να είναι ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση με ενεργοποιημένη τη JavaScript και ρυθμισμένο να δέχεται cookies. Υποστηρίζονται όλα τα κύρια προγράμματα περιήγησης, ωστόσο εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ελάχιστες απαιτήσεις παραπάνω. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης.

Σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να υποβάλω εκ νέου αίτηση για ESTA;

Ακολουθούν τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να απαιτήσουν νέα ταξιδιωτική άδεια:

 • Αλλάζετε το όνομά σας
 • Σας έχει εκδοθεί νέο διαβατήριο, για οποιονδήποτε λόγο.
 • Υποβάλλεστε σε αλλαγή φύλου
 • Αλλάζει η χώρα υπηκοότητάς σας
 • Εάν έχουν αλλάξει οι συνθήκες σας και αυτό επηρεάζει άμεσα την εγκυρότητα ορισμένων από τις ερωτήσεις που απαντήσατε στην προηγούμενη αίτησή σας.
 • Η τρέχουσα ταξιδιωτική σας άδεια έχει λήξει λόγω συμπλήρωσης της διετούς διάρκειας ή λήξης του διαβατηρίου σας. (Σημειώστε ότι, αν και υπάρχει διετής προθεσμία για κάθε εγκεκριμένη αίτηση, εάν το διαβατήριό σας λήξει εντός των δύο αυτών ετών, η ταξιδιωτική σας άδεια λήγει αυτόματα και αυτή).

Είμαι κάτοχος έγκυρης, εγκεκριμένης ταξιδιωτικής άδειας. Ωστόσο, αυτή λήγει κατά τη διάρκεια της διαμονής μου και πριν φύγω από τις Η.Π.Α. Θα πρέπει να υποβάλω αίτηση για νέα πριν αναχωρήσω για τις Η.Π.Α.;

Δεν είναι απαραίτητο να υποβάλω εκ νέου αίτηση, καθώς μια εγκεκριμένη ESTA απαιτείται μόνο κατά την άφιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχω διπλή υπηκοότητα και το διαβατήριό μου που δεν είναι VWP έχει λήξει. Ποιο διαβατήριο πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Θα πρέπει να καταχωρίσετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για όλα τα διαβατήρια και τις υπηκοότητές σας. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε όποιο διαβατήριο που πληροί τις προϋποθέσεις του VWP επιθυμείτε για την αίτησή σας ESTA.

Μπορώ να αφήσω ένα υποχρεωτικό πεδίο κενό και θα απορριφθεί η αίτησή μου εάν το κάνω;

Συνιστάται στους αιτούντες να συμπληρώνουν κάθε υποχρεωτικό πεδίο του εντύπου. Οι ανακριβείς πληροφορίες δεν θα οδηγήσουν απαραίτητα σε απόρριψη της αίτησης, αλλά ενδέχεται να οδηγήσουν σε πρόσθετο χρόνο επεξεργασίας μέχρι να ληφθεί απόφαση.

Γιατί είναι σημαντικές οι πληροφορίες για τον εργοδότη μου;

Οι πληροφορίες για την εργασία σας βοηθούν να διαπιστωθεί ότι δεν σκοπεύετε να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μετανάστης. Η κατάστασή σας για την έκδοση άδειας ταξιδιού εξακολουθεί να είναι, μόνο στο πλαίσιο της ιδιότητας του μη μετανάστη και ως άτομο πρέπει να επιδείξετε την πρόθεσή σας να επιστρέψετε στη χώρα καταγωγής σας.

Συμβουλευτική για την αίτηση ESTA
 • Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ.
 • Οι απορριφθέντες αιτούντες ESTA μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τουριστική βίζα B2 ή επαγγελματική βίζα B1.
 • Μια εγκεκριμένη ESTA μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή και δεν εγγυάται την είσοδο στις ΗΠΑ.

Μάθετε περισσότερα για την ESTA

Πλεονεκτήματα ESTA
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές εισόδους
 • Διαδικτυακή εφαρμογή για επιτραπέζια ή κινητά τηλέφωνα
 • Δύο έτη ισχύος ή ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου, όποια από τις δύο ημερομηνίες είναι προγενέστερη
 • Οι αποφάσεις επί των αιτήσεων ESTA παρέχονται συνήθως άμεσα

Υποβολή αίτησης για ESTA