Έλεγχος της κατάστασης ESTA
Νέα, πληροφορίες και βοήθεια ESTA.

Τι είναι η άδεια ESTA;

What is the ESTA visa waiver?

Αναζήτηση στις Συχνές Ερωτήσεις

Πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης


Τι είναι το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP);

Το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP) επιτρέπει στους πολίτες των χωρών που συμμετέχουν να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ ως μη μετανάστες για επαγγελματικούς, τουριστικούς, διαμετακομιστικούς και ιατρικούς σκοπούς. Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP επιτρέπεται να παραμείνουν έως και 90 ημέρες ανά επίσκεψη και δεν απαιτείται να λάβουν άλλες ταξιδιωτικές άδειες, όπως βίζα των ΗΠΑ. Επί του παρόντος υπάρχουν 41 χώρες που συμμετέχουν στο VWP.

Τα άτομα που ταξιδεύουν στο πλαίσιο του VWP συμφωνούν να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους για επανεξέταση ή προσφυγή. Συνεπώς, η απόκτηση εγκεκριμένης ESTA δεν εγγυάται στον ταξιδιώτη την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Ταξιδιωτική άδεια


Τι είναι η ταξιδιωτική άδεια ESTA;

ESTA σημαίνει Ηλεκτρονικό σύστημα ταξιδιωτικής εξουσιοδότησης. Το ESTA είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων που αναπτύχθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τον προκαταρκτικό έλεγχο των ταξιδιωτών πριν τους επιτραπεί να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο ή πλοίο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τις 12 Ιανουαρίου 2009, κάθε πρόσωπο που εισέρχεται στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης απαιτείται να κατέχει εγκεκριμένη ESTA. Οι αλλοδαποί υπήκοοι που δεν είναι επιλέξιμοι για ESTA ή στους οποίους έχει απορριφθεί η ESTA, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα των ΗΠΑ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ιστότοπο για να υποβάλετε την αίτησή σας για ESTA. Για την υποβολή του εντύπου απαιτούνται οι ακόλουθες πληροφορίες:

 • Στοιχεία διαβατηρίου
 • Στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης κατοικίας και του(των) αριθμού(ών) τηλεφώνου(ων)
 • Ταξιδιωτικές πληροφορίες, όπως το σημείο επαφής σας στις ΗΠΑ και η διεύθυνση διαμονής σας στις ΗΠΑ
 • Στοιχεία απασχόλησης (εάν εργάζεστε)
 • Στοιχεία πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για την πληρωμή του τέλους της αίτησης

Αφού καταχωρίσετε τις απαιτούμενες πληροφορίες, η αίτησή σας για ταξίδι στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης επεξεργάζεται από το σύστημα. Η επεξεργασία της αίτησής σας μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες, ωστόσο οι περισσότερες αιτήσεις εγκρίνονται μέσα σε λίγα λεπτά ή λίγες ώρες. Εάν η άδειά σας εγκριθεί, θα σας επιτραπεί να επιβιβαστείτε σε αεροπορικό ή θαλάσσιο αερομεταφορέα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Ποιος δικαιούται να υποβάλει αίτηση εισδοχής στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης;

Θα είστε επιλέξιμοι να υποβάλετε αίτηση για εισδοχή στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (Visa Waiver Program) εάν,

 • Σκοπεύετε να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες για 90 ημέρες ή λιγότερο για επαγγελματικούς λόγους, τουρισμό/αναψυχή ή διαμετακόμιση
 • Έχετε άδεια ταξιδιού μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ταξιδιωτικής Άδειας
 • φτάνετε μέσω αεροπορικού ή θαλάσσιου αερομεταφορέα που έχει υπογράψει το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης
 • Έχετε εισιτήριο επιστροφής ή επιβίβασης
 • Το ταξίδι σας δεν μπορεί να τερματίσει σε όμορο έδαφος ή παρακείμενα νησιά, εκτός εάν ο ταξιδιώτης είναι κάτοικος μιας από τις περιοχές αυτές
 • Είστε πολίτης ή υπήκοος και διαθέτετε διαβατήριο από μία από τις χώρες του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (βλ. κατάλογο παρακάτω)

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Ποιος πρέπει να υποβάλει αίτηση για ταξιδιωτική άδεια ESTA;

Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες (αεροπορικώς ή δια θαλάσσης) στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης απαιτείται να διαθέτουν έγκυρη ταξιδιωτική άδεια ESTA. Ο σκοπός του ESTA είναι να επιτρέψει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να ελέγξει εκ των προτέρων όλους τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης πριν αναχωρήσουν από τις αντίστοιχες χώρες τους. Συνιστάται στους ταξιδιώτες με προορισμό τις ΗΠΑ να υποβάλουν αίτηση για Ταξιδιωτική Άδεια τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Κάθε άτομο που δεν έχει βίζα και σκοπεύει να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης πρέπει να διαθέτει προεγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών και των παιδιών. Η άδεια πρέπει να ληφθεί πριν από το ταξίδι και απαιτείται ανεξάρτητα από το αν το ταξίδι αυτό είναι αεροπορικό ή θαλάσσιο. Επιτρέπεται η υποβολή αίτησης από τρίτο πρόσωπο για λογαριασμό ενός ταξιδιώτη.

Οι πλήρεις προϋποθέσεις για μια ESTA είναι οι εξής:

 • Η ESTA ισχύει για 24 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης (ή μέχρι την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας, εάν το διαβατήριο λήγει εντός των επόμενων 24 μηνών),
 • Η ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές εισόδους,
 • Η ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για επισκέψεις έως 90 ημέρες ανά διαμονή από την ημερομηνία άφιξης σε έδαφος των ΗΠΑ,
 • Ο κάτοχος ESTA δικαιούται να αναλαμβάνει τουριστικές και ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η διερεύνηση ευκαιριών απασχόλησης, η διαβούλευση με επιχειρηματικούς συνεργάτες, το ταξίδι για επιστημονικό, εκπαιδευτικό, επαγγελματικό ή επιχειρηματικό συνέδριο ή διάσκεψη- και
 • Ο κάτοχος ESTA δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εργασία, σπουδές ή κατάρτιση.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Πόσο καιρό ισχύει η ESTA μου;

Εκτός αν ανακληθεί, οι ταξιδιωτικές άδειες ισχύουν για δύο χρόνια από την ημερομηνία της άδειας ή μέχρι να λήξει το διαβατήριό σας, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Ωστόσο, μια ESTA μπορεί επίσης να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί από τον αιτούντα κατά την εκ νέου υποβολή νέας αίτησης ESTA. Η ταξιδιωτική σας άδεια θα λήξει επίσης αυτόματα όταν το διαβατήριό σας λήξει πριν από το τέλος της διετούς περιόδου κατά την οποία εκδόθηκε η ταξιδιωτική άδεια.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Η ESTA εγγυάται την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια σας επιτρέπει μόνο να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ. δεν εγγυάται την είσοδό σας. Η είσοδος καθορίζεται από έναν υπάλληλο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP), ο οποίος θα εξετάσει το διαβατήριό σας και θα σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψή σας κατά την άφιξή σας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια, ο αξιωματικός θα καθορίσει αν μπορείτε να εισέλθετε βάσει του παραδεκτού σας βάσει του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης και των νόμων των ΗΠΑ.

Εάν εγκριθεί η ηλεκτρονική σας ταξιδιωτική άδεια, η έγκριση αυτή καθορίζει ότι είστε επιλέξιμοι να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, αλλά δεν εγγυάται ότι είστε παραδεκτοί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά την άφιξή σας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα υποβληθείτε σε έλεγχο από υπάλληλο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων σε λιμένα εισόδου, ο οποίος ενδέχεται να διαπιστώσει ότι δεν είστε παραδεκτός στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα ή για οποιονδήποτε λόγο σύμφωνα με τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Είναι η ESTA σαν βίζα;

Όχι, η ESTA δεν είναι βίζα. Δεν πληροί τις νομικές ή κανονιστικές απαιτήσεις για να χρησιμεύσει αντί θεώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών όταν απαιτείται θεώρηση σύμφωνα με τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα άτομα που διαθέτουν έγκυρη θεώρηση εξακολουθούν να μπορούν να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με την εν λόγω θεώρηση για τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκε. Επίσης, τα άτομα που ταξιδεύουν με έγκυρη βίζα των ΗΠΑ δεν υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση για ESTA.

Επιπλέον, η ESTA δεν θα αναγνωρίζεται σε αντικατάσταση της θεώρησης μη-μετανάστη ή μετανάστη. Εάν είστε κάτοχος έγκυρης θεώρησης, μπορείτε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ με την εν λόγω θεώρηση και δεν χρειάζεται να υποβάλετε αίτηση για πρόσθετη ταξιδιωτική άδεια.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Χρειάζονται οι υπήκοοι ή οι πολίτες χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης ESTA εάν διέρχονται μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθ' οδόν προς άλλη χώρα;

Οι δικαιούχοι υπήκοοι ή πολίτες χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης χρειάζονται είτε ESTA είτε θεώρηση για τη διέλευση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν ένας ταξιδιώτης σκοπεύει να διέλθει από τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο καθ' οδόν προς άλλη χώρα, όταν συμπληρώνει την αίτηση ταξιδιωτικής άδειας, ο ταξιδιώτης θα πρέπει να επιλέξει την επιλογή ότι η επίσκεψή του είναι για σκοπούς "διέλευσης" στο πεδίο "Διεύθυνση κατά την παραμονή στις Ηνωμένες Πολιτείες" της αίτησης.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Τι πρέπει να κάνει ένας ταξιδιώτης εάν δεν εγκριθεί να ταξιδέψει με ESTA;

Εάν η αίτηση ESTA απορριφθεί και ο ταξιδιώτης επιθυμεί να συνεχίσει το ταξίδι του, ο ταξιδιώτης θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για μη μεταναστευτική βίζα συμπληρώνοντας το έντυπο DS-160 καθώς και να παραστεί σε συνέντευξη σε πρεσβεία ή προξενείο των ΗΠΑ.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για να εισέλθει στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης;

Κάθε άτομο που είναι πολίτης ή υπήκοος μιας από τις συμμετέχουσες χώρες μπορεί να υποβάλει αίτηση για είσοδο στο πλαίσιο του VWP. Ακολουθεί κατάλογος των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας:

 • Εισέρχεστε στις ΗΠΑ ως μη μετανάστης, για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 90 ημερών είτε για επαγγελματικούς είτε για ψυχαγωγικούς σκοπούς.
 • Είστε κάτοχος έγκυρου διαβατηρίου VWP που έχει εκδοθεί από συμμετέχουσα χώρα.
 • Είστε κάτοχος εισιτηρίου με επιστροφή ή με επιστροφή.
 • Έχετε λάβει εγκεκριμένη ESTA.
 • Σκοπεύετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας και το ταξίδι σας δεν τελειώνει σε τοποθεσία κοντά στις ΗΠΑ ή σε γειτονικά νησιά. Ωστόσο, εάν είστε κάτοικος μιας από αυτές τις περιοχές, επιτρέπεται.
 • Δεν αποτελείτε δυνητική απειλή για την ευημερία, την υγεία ή την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών ή οποιουδήποτε πολίτη τους.
 • Ο υπάλληλος της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ έχει την τιμή να λαμβάνει την τελική απόφαση για την είσοδο και θα πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε τα προσόντα και είστε ελεύθεροι να σας επιτραπεί η είσοδος στο πλαίσιο του προγράμματος VWP.
 • Παραιτείστε από κάθε δικαίωμα επανεξέτασης ή προσφυγής κατά οποιασδήποτε απόφασης του CBP σχετικά με την είσοδό σας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Μπορείτε να προσκομίσετε επιβεβαίωση και να επιβεβαιώσετε εκ νέου την παραίτησή σας από τα δικαιώματά σας κατά την άφιξη. Είστε υποχρεωμένοι να υποβάλλετε προσωπικά στοιχεία και στοιχεία που θα σας ταυτοποιήσουν προσωπικά, όπως δακτυλικά αποτυπώματα και εικόνες.
 • Έχετε συμμορφωθεί με όλες τις απαιτήσεις κάθε προηγούμενης εισδοχής στο πλαίσιο του VWP.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Ποιες είναι οι απαιτήσεις διαβατηρίου για ταξίδια στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης;

Το διαβατήριο πρέπει να περιέχει ψηφιακό τσιπ με ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου του διαβατηρίου. Αυτό το ψηφιακό τσιπ φέρει μοναδικά αναγνωριστικά στοιχεία σχετικά με τον κάτοχο του διαβατηρίου. Πρέπει επίσης να υπάρχει ειδική αναγνωρίσιμη περιοχή στο τμήμα προσωπικών πληροφοριών. Αυτό αναγνωρίζεται από τις δύο γραμμές κειμένου με αριθμούς και σεβόνια (<<<) στο κάτω μέρος της εν λόγω σελίδας.

Σημείωση: Μόνο οι πλήρεις Βρετανοί πολίτες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για ESTA. Οι Βρετανοί υπήκοοι, οι πολίτες των Βρετανικών Εξαρτημένων Εδαφών, οι Βρετανοί Υπερπόντιοι Πολίτες, οι Βρετανοί υπήκοοι (υπερπόντιοι) Πολίτες ή τα Βρετανικά Προστατευόμενα Πρόσωπα δεν είναι επιλέξιμοι για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP και θα χρειαστούν βίζα των ΗΠΑ.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Πότε πρέπει να επιλέξω βίζα για να ταξιδέψω στις ΗΠΑ αντί για ESTA;

 • Εάν η παραμονή σας στις ΗΠΑ θα υπερβαίνει τις 90 ημέρες και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την είσοδο στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP, όπως για παράδειγμα μια επίσκεψη για ψυχαγωγικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς που είναι κάτω από το όριο των 90 ημερών.
 • Εάν η αεροπορική ή θαλάσσια εταιρεία που χρησιμοποιείτε για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ δεν είναι συνδεδεμένη με το VWP.
 • Εάν πιστεύετε ακράδαντα ότι δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για να εισέλθετε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP ως άμεσο αποτέλεσμα του νόμου περί μετανάστευσης και ιθαγένειας § 212(α).

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Υπάρχουν συγκεκριμένα μειονεκτήματα από τη χρήση του προγράμματος VWP;

Με τη χρήση του προγράμματος VWP, οι αιτούντες παραιτούνται από το δικαίωμά τους να επανεξετάσουν και να ασκήσουν έφεση για οποιαδήποτε απόφαση. Πρέπει να σημειωθούν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Δεν έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση κατά της απόφασης σχετικά με το παραδεκτό, εάν η είσοδός σας στις ΗΠΑ απορριφθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ και παρόλα αυτά να μην σας επιτραπεί η είσοδος, αλλά δεν θα έχετε δικαίωμα να προσβάλλετε την άρνηση εισδοχής.
 • Δεν έχετε δικαίωμα επανεξέτασης ή προσφυγής κατά της απομάκρυνσής σας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε περίπτωση που παραβιάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιβάλλουν την εισδοχή σας. Αυτό δεν ισχύει για όσους εισήλθαν στις ΗΠΑ ως αιτούντες άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης.

Το καθεστώς σας ως μη μετανάστη δεν μπορεί να αλλάξει από τη στιγμή που σας έχει επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Τι γίνεται αν ο υπάλληλος της CBP δεν μου επιτρέψει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Εάν δεν σας επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ, θα πρέπει να επιστρέψετε στη χώρα καταγωγής σας ή σε μια τρίτη χώρα. Θα απελαθείτε μέσω του ίδιου μεταφορέα που χρησιμοποιήσατε για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Είναι η ESTA το ίδιο με την ηλεκτρονική βίζα, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσθετες ερωτήσεις;

Όχι. Η ESTA είναι μια απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσφέρουν "ηλεκτρονικές θεωρήσεις". Μια ESTA διαφέρει από μια αμερικανική θεώρηση στο ότι οι απαιτήσεις θεώρησης, για παράδειγμα για τις θεωρήσεις Β1 και Β2, είναι πολύπλευρες και απαιτούν συνέντευξη σε προξενείο ή πρεσβεία των ΗΠΑ. Η ESTA δεν απαιτεί τόσο πολλές πληροφορίες πριν από το ταξίδι ούτε συνέντευξη σε πρεσβεία, ενώ η αίτηση για θεώρηση συνοδεύεται από συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα ταξιδιωτικά σχέδια του αιτούντος και πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την απασχόληση, τη μετανάστευση και άλλο προσωπικό ιστορικό του ατόμου. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης δεν υπόκεινται σε αυτές τις ερωτήσεις όταν υποβάλλουν αίτηση για ταξιδιωτική άδεια και δεν υπάρχουν σχέδια να συμπεριληφθούν ερωτήσεις DS-160 στο έντυπο ESTA.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να υποβάλω αίτηση για ταξιδιωτική άδεια;

Η αίτηση ταξιδιωτικής άδειας πρέπει να υποβάλλεται εβδομάδες ή μήνες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές ανά πάσα στιγμή πριν από το ταξίδι στις ΗΠΑ και, αφού εγκριθεί, η άδεια θα ισχύει για περίοδο 2 ετών ή μέχρι την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου, όποια από τις δύο έρθει πρώτη.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Μπορούν οι δυνητικοί ταξιδιώτες να υποβάλουν αίτηση για ταξιδιωτική άδεια προκειμένου να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουν προηγουμένως κανονίσει ταξιδιωτικά σχέδια;

Ναι, δεν απαιτούνται εκ των προτέρων κλεισμένα ή λεπτομερή σχέδια ταξιδιού στις ΗΠΑ για τη συμπλήρωση της αίτησης ESTA.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Εάν ο ταξιδιώτης του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης διαθέτει περισσότερα του ενός διαβατήρια, είναι δυνατόν ο ταξιδιώτης να πραγματοποιήσει ταξίδι στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας διαφορετικό διαβατήριο από αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη διαδικασία υποβολής της αίτησης;

Όχι. Κάθε άτομο που ταξιδεύει στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης πρέπει να ταξιδεύει με το διαβατήριο που χρησιμοποίησε αρχικά για να λάβει την εγκεκριμένη άδεια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν ο ταξιδιώτης χρειάζεται νέο διαβατήριο, πρέπει να υποβληθεί νέα αίτηση για άδεια ταξιδιού στην ESTA και θα χρεώνεται νέο τέλος για κάθε νέα αίτηση. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το διαβατήριό σας είναι ενημερωμένο και θα διαρκέσει για τη διάρκεια της προγραμματισμένης διαμονής σας.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου I-94W εάν έχω λάβει εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια μέσω ESTA ως ταξιδιώτης του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης;

Όχι, δεν είναι πλέον απαραίτητο. Με την εισαγωγή του ESTA, η διαδικασία έχει εξορθολογιστεί, επιτρέποντας στο DHS να καταργήσει τις διατυπώσεις συμπλήρωσης των εντύπων I-94W για τους ταξιδιώτες του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Η διαδικασία χωρίς χαρτί πλέον επιτρέπει σε πολλούς μεταφορείς τη δυνατότητα να επικυρώνουν μηνύματα και αιτήσεις που σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση ESTA του αιτούντος.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Χρειάζομαι ESTA αν φτάνω στις ΗΠΑ από ξηράς;

Ναι, απαιτείται εγκεκριμένη ESTA εάν ο κάτοχος διαβατηρίου VWP εισέρχεται οδικώς από τα σύνορα στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Καναδά ή το Μεξικό. Προηγουμένως, απαιτούνταν ένα I-94W για τους ταξιδιώτες του VWP που εισέρχονταν στη χώρα από ξηράς, ωστόσο η απαίτηση ESTA τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2022.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να λάβω ταξιδιωτική άδεια στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης όταν ταξιδεύω στις ΗΠΑ;

Η ESTA επιτρέπει στο DHS να καθορίσει το παραδεκτό των ταξιδιωτών να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP. Μια εγκεκριμένη ESTA δεν εγγυάται την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η είσοδος καθορίζεται από τους υπαλλήλους των τελωνείων και της συνοριοφυλακής. Χωρίς εγκεκριμένη ESTA ή θεώρηση, δεν επιτρέπεται η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν ταξιδιώτη.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Δεν είμαι επιλέξιμος για ESTA, θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης για θεώρηση, πού μπορώ να πάω για να πάρω περισσότερο αναγνωστικό υλικό;

Πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες και τις απαιτήσεις των αμερικανικών θεωρήσεων μπορείτε να βρείτε επισκεπτόμενοι την ακόλουθη σελίδα σχετικά με τις κατηγορίες και τους τύπους των αμερικανικών θεωρήσεων.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Έχω ταξιδέψει στην Κούβα, θα ακυρωθεί η ESTA μου;

Η Κούβα χαρακτηρίστηκε ως κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 12 Ιανουαρίου 2021. Ο αντίκτυπος αυτού του χαρακτηρισμού σημαίνει ότι οι αιτούντες ESTA που έχουν επισκεφθεί την Κούβα από αυτή την ημερομηνία και μετά θα ακυρωθούν οι άδειες ESTA τους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο σχετικά με το ESTA και τα ταξίδια στην Κούβα.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Υποβολή αίτησης για ταξιδιωτική άδεια


Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για ταξιδιωτική άδεια για να επισκεφθώ τις ΗΠΑ;

 • Συμπληρώστε και συμπληρώστε την αίτησή σας ηλεκτρονικά - ελέγξτε διπλά τον αριθμό του διαβατηρίου σας και τη χώρα έκδοσης του διαβατηρίου.
 • Επιβεβαιώστε τα στοιχεία για κάθε ταξιδιώτη
 • Υποβάλετε τις αιτήσεις
 • Πραγματοποιήστε την πληρωμή σας
 • Η κατάσταση της αίτησης θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ληφθεί απόφαση από την CBP (Τελωνείο και Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ).

Ακολουθεί μια περίληψη κάθε ενός από αυτά τα βήματα για μια σαφέστερη κατανόηση του τρόπου ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής αίτησης:

Συμπληρώστε και συμπληρώστε την αίτησή σας ηλεκτρονικά

Θα πρέπει να παράσχετε πληροφορίες σχετικά με:

 • Βασικές προσωπικές πληροφορίες
 • Στοιχεία διαβατηρίου (το διαβατήριό σας πρέπει να έχει εκδοθεί από χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα VWP)
 • Πληροφορίες για τον εργοδότη
 • Διεύθυνση και πρόσωπο ή οργανισμός επικοινωνίας εντός των ΗΠΑ.
 • Μια επαφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
 • Πληροφορίες πιστωτικής κάρτας
 • Απαντήσεις στις εννέα ερωτήσεις επιλεξιμότητας και ασφάλειας

Εάν κάνετε ομαδική αίτηση, φροντίστε να συμπληρώσετε μια αίτηση για κάθε άτομο που θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό περιλαμβάνει τα βρέφη και τα παιδιά. Κάθε άτομο που επιθυμεί να ταξιδέψει στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP πρέπει να διαθέτει εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια.

Ελέγξτε δύο φορές τα στοιχεία σας, ιδίως τα στοιχεία του διαβατηρίου σας.

Υποβάλετε την αίτησή σας

Στείλτε την αίτησή σας αφού βεβαιωθείτε ότι οι απαντήσεις σας είναι σωστές. Εάν χρειαστεί να κάνετε κάποια διόρθωση, μπορείτε να επιστρέψετε στην αίτηση επιλέγοντας το κουμπί προηγούμενο ΠΡΙΝ από την υποβολή της αίτησής σας.

Σημειώστε τον αριθμό της αίτησής σας και αποθηκεύστε τον κάπου που θα τον θυμάστε

Ο αριθμός της αίτησής σας θα σας φανεί χρήσιμος σε μεταγενέστερο στάδιο εάν χρειαστεί να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας ή να ενημερώσετε τα στοιχεία της αίτησής σας. Μαζί με τον αριθμό της αίτησής σας, θα πρέπει να δώσετε τον αριθμό διαβατηρίου σας και την ημερομηνία γέννησής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Πραγματοποιήστε την πληρωμή σας

Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις πληροφορίες σας πριν κάνετε την πληρωμή, καθώς υπάρχουν ορισμένα πεδία δεδομένων που δεν θα μπορείτε να αλλάξετε μετά την υποβολή της πληρωμής. Έχετε στη διάθεσή σας έως και 7 ημέρες για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή σας μετά την έναρξη της αίτησής σας, είτε πρόκειται για μεμονωμένη αίτηση είτε για ομαδική αίτηση.

Για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή σας, απλώς καταχωρίστε τα απαιτούμενα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Η πληρωμή απαιτείται για την επεξεργασία της αίτησης και, στη συνέχεια, κατά την αποδοχή και έγκριση της άδειας ταξιδιού σας, απαιτείται ένα τέλος για τη διεκπεραίωση κάθε αίτησης.

Πώς μπορείτε να δείτε την κατάσταση της αίτησής σας;

Είναι πιθανό να λάβετε την κατάσταση της αίτησής σας εντός λίγων λεπτών ή ωρών από την υποβολή της, διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε έως και 72 ώρες για να λάβετε ενημέρωση. Το σύστημα θα σας εκδώσει αυτόματα πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας σε περίπτωση που η κατάστασή σας έχει επανέλθει με ειδοποίηση εκκρεμότητας.

Μπορείτε να λάβετε μία από τις ακόλουθες τρεις απαντήσεις στην αίτησή σας:

 • Έγκριση

Εάν λάβετε αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας την εγκεκριμένη ταξιδιωτική σας άδεια στο πλαίσιο του προγράμματος VWP. Θα λάβετε επιβεβαίωση της έγκρισης της αίτησης και την απόδειξη πληρωμής σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό εξακολουθεί να μην εγγυάται την είσοδό σας στις ΗΠΑ.

 • Μη εγκεκριμένο ταξίδι

Δεν έχετε λάβει άδεια για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP. Ωστόσο, η απόρριψη της αίτησης ESTA δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείτε να εισέλθετε στις Η.Π.Α. Εάν εξακολουθείτε να επιθυμείτε να ταξιδέψετε στις Η.Π.Α. θα πρέπει να αποκτήσετε βίζα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες θεωρήσεων και τη χρήση τους επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html.

 • Εκκρεμεί άδεια

Εάν λάβετε αυτή την κατάσταση, ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε έως και 72 ώρες για να λάβετε απόφαση. Μπορείτε να ενημερώνεστε ελέγχοντας την κατάστασή σας ESTA χρησιμοποιώντας τον αριθμό αίτησης που έχετε αποθηκεύσει προηγουμένως, τον αριθμό διαβατηρίου και την ημερομηνία γέννησής σας.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Γιατί υπάρχουν πρόσθετα πεδία πληροφοριών και πώς σχετίζονται με αυτά;

Η 11η Σεπτεμβρίου αποτέλεσε τον καταλύτη για πολλές αλλαγές στον ταξιδιωτικό κλάδο και αυτό περιλαμβάνει και το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα. Έκτοτε το VWP έπρεπε να προσαρμοστεί και να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας του, προκειμένου να ελέγχει αποτελεσματικά τους κινδύνους ασφαλείας, ακόμη και πριν ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2016 και ξανά το 2019, το ESTA υπέστη αλλαγές για να ενισχύσει τις δυνατότητες ελέγχου ασφαλείας και να ανιχνεύσει τους κινδύνους για τους ταξιδιώτες πριν τους επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Τι μπορώ να περιμένω όσον αφορά τις ερωτήσεις ασφαλείας;

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες σχετικά με τις ερωτήσεις ασφαλείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θα σας γίνει μια ερώτηση σχετικά με την ψυχική/σωματική σας υγεία, αν έχετε προβλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά ή αν έχετε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες ασθένειες:

 • Ενεργή φυματίωση
  • Χοχλιοειδής
  • Λέπρα, μολυσματική
  • Lymphogranuloma venereum
  • Βλεννόρροια
  • Σύφιλη, λοιμώδης
  • Granuloma Inguinale

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ασθένειες

Στις μεταδοτικές ασθένειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν μαζικά τη Δημόσια Υγεία περιλαμβάνονται οι προαναφερθείσες.

Σωματικές/ψυχικές διαταραχές

Θα πρέπει να απαντήσετε "ναι " στην ερώτηση που αφορά τις σωματικές ή ψυχικές διαταραχές εάν:

 • Πάσχετε επί του παρόντος από σωματική/ψυχική διαταραχή και έχετε οικογενειακό ιστορικό της συγκεκριμένης διαταραχής. Επίσης, εάν η διαταραχή σας έχει αποτελέσει στο παρελθόν ή μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον απειλή για την προσωπική σας περιουσία ή την ασφάλεια των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μαζί σας.
 • Είχατε στο παρελθόν ψυχική διαταραχή με την παραπάνω περιγραφή.

Θα πρέπει να απαντήσετε "όχι " στην ερώτηση που αφορά σωματικές ή ψυχικές διαταραχές εάν:

 • Δεν έχετε καμία σωματική ή ψυχική ασθένεια αυτή τη στιγμή.
 • Είχατε στο παρελθόν ή έχετε αυτή τη στιγμή σωματική ή ψυχική ασθένεια η οποία ΔΕΝ είχε ως αποτέλεσμα συμπεριφορά που να εμποδίζει την ιδιοκτησία σας, την ασφάλειά σας ή/και την ασφάλεια των γύρω σας.
 • Έχετε, αυτή τη στιγμή, μια σωματική ή ψυχική ασθένεια και έχετε εμφανίσει τα χαρακτηριστικά που συνδέονται γενικά με την ασθένεια, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά ΔΕΝ έχουν οδηγήσει σε συμπεριφορά που εμποδίζει την ιδιοκτησία σας, την ασφάλειά σας και/ή την ασφάλεια των γύρω σας.
 • Είχατε στο παρελθόν σωματική ή ψυχική ασθένεια και εμφανίσατε τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ασθένεια, και αυτά είχαν ως αποτέλεσμα συμπεριφορά που παρεμποδίζει την ιδιοκτησία σας ή την ασφάλεια του εαυτού σας και των γύρω σας.

Χρήστες ναρκωτικών και τοξικομανείς

Είναι πιθανόν ένα άτομο που έχει διαπιστωθεί ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ή εθισμένος σε αυτά να μην είναι εύλογος υποψήφιος για να ταξιδέψει στις Η.Π.Α. Θα πρέπει να απαντήσετε προσεκτικά και ειλικρινά σε αυτή την ερώτηση.

Συμβουλευτείτε τις ακόλουθες πηγές για μια σαφέστερη κατανόηση του θέματος:

 • "§ 212(α)(1)(Α) του νόμου περί μετανάστευσης και ιθαγένειας, 8 U.S.C." [Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας - Τελωνεία και Προστασία Συνόρων - ESTA]
 • § 1182(α)(1)(Α), και οι αντίστοιχοι κανονισμοί στον Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θα σας υποβληθεί μια ερώτηση σχετικά με το αν έχετε ποτέ συλληφθεί ή καταδικαστεί για έγκλημα που οδήγησε σε σοβαρή ζημία περιουσίας, ή σοβαρή βλάβη σε άλλο πρόσωπο ή σε κυβερνητική αρχή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αυτό γενικά παραπέμπει σε τέτοιου είδους αδικήματα που είναι ηθικά διεφθαρμένα, άθλια και διεφθαρμένα και αντιβαίνουν σε κάθε κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά, ήθος και αξίες.

Η ηλικία του δράστη και η ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα το αδίκημα θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαδραματίσουν ρόλο στο κατά πόσον το αδίκημα θεωρείται έγκλημα όσον αφορά τα προαναφερθέντα στοιχεία.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θα σας υποβληθεί η ερώτηση σχετικά με τις παραβάσεις του νόμου που σχετίζονται με τη χρήση, κατοχή και διανομή ναρκωτικών.

Συμβουλευτείτε τις ακόλουθες πηγές για μια σαφέστερη κατανόηση των θεμάτων:

 • "§ 212(α)(2) του νόμου περί μετανάστευσης και ιθαγένειας, 8 U.S.C." [Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας - Τελωνεία και Προστασία Συνόρων - ESTA]
  • "§ 1182(α)(2), § 101(α)(43) του νόμου περί μετανάστευσης και ιθαγένειας, 8 U.S.C." [Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας - Τελωνεία και Προστασία Συνόρων - ESTA]
  • § 1101(α) (43) και οι αντίστοιχοι κανονισμοί στον Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Θα χρειαστεί να πάρω μαζί μου μια εκτυπωμένη έκδοση της ταξιδιωτικής μου άδειας για να την επιδείξω στο αεροδρόμιο;

Δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε την ταξιδιωτική σας άδεια, καθώς το σύστημα είναι πλήρως ηλεκτρονικό και ο αερομεταφορέας ή ο θαλάσσιος μεταφορέας σας θα είναι σε θέση να λάβει τις πληροφορίες για το καθεστώς ESTA από το DHS. Ίσως είναι καλή ιδέα να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο της εγκεκριμένης εξουσιοδότησής σας, ώστε να έχετε πρόχειρη την επιβεβαίωση και να κρατάτε αρχείο με τον αριθμό της αίτησής σας.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Πόσο ιδιωτικός και ασφαλής είναι ο δικτυακός τόπος ESTA;

Έχουμε εφαρμόσει τεχνολογία ασφαλείας για να διασφαλίσουμε το απόρρητο όλων των δεδομένων και άλλων ζωτικών πληροφοριών στον ιστότοπο. Ο δικτυακός τόπος λειτουργεί με πλήρη τήρηση των διεθνών κανονισμών του προτύπου Payment Card Industry - Data Security Standard (PCI-DSS) που έχουν θεσπίσει οι κυριότερες πιστωτικές εταιρείες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Τι πρέπει να διαθέτει ο υπολογιστής ή η κινητή συσκευή μου για να υποβάλω επιτυχώς μια αίτηση ESTA;

Οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο με υποστήριξη κρυπτογράφησης 128 bit. Το πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να είναι ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση με ενεργοποιημένη τη JavaScript και ρυθμισμένο να δέχεται cookies. Υποστηρίζονται όλα τα κύρια προγράμματα περιήγησης. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική πλατφόρμα προγράμματος περιήγησης ή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να υποβάλω εκ νέου αίτηση για ταξιδιωτική άδεια μέσω ESTA;

Ακολουθούν τα πιθανά σενάρια που θα απαιτούσαν νέα ταξιδιωτική άδεια:

 • Υποβάλλεστε σε αλλαγή ονόματος.
 • Σας έχει εκδοθεί νέο διαβατήριο.
 • Υποβάλλεστε σε αλλαγή φύλου.
 • Αλλάζει η χώρα υπηκοότητάς σας.
 • Εάν έχουν αλλάξει οι συνθήκες ζωής σας και αυτό επηρεάζει άμεσα την εγκυρότητα ορισμένων από τις ερωτήσεις που απαντήσατε στην προηγούμενη αίτησή σας.
 • Η τρέχουσα ταξιδιωτική σας άδεια έχει λήξει λόγω συμπλήρωσης της διετούς διάρκειας ή λήξης του διαβατηρίου σας. (Σημειώστε ότι, αν και υπάρχει διετής προθεσμία για κάθε εγκεκριμένη αίτηση, εάν το διαβατήριό σας λήξει εντός των δύο αυτών ετών, η ταξιδιωτική σας άδεια λήγει αυτόματα και αυτή).

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Είμαι κάτοχος έγκυρης, εγκεκριμένης ταξιδιωτικής άδειας. Ωστόσο, λήγει κατά τη διάρκεια της διαμονής μου και πριν φύγω από τις Η.Π.Α. Θα πρέπει να υποβάλω αίτηση για νέα ESTA πριν φύγω για τις Η.Π.Α.;

Δεν είναι απαραίτητο, καθώς απαιτείται η κατοχή έγκυρης ταξιδιωτικής άδειας μόνο κατά την άφιξη και για την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Έχω διπλή υπηκοότητα και το διαβατήριό μου που δεν είναι VWP έχει λήξει. Τι πρέπει να κάνω;

Εισάγετε τα πιο πρόσφατα στοιχεία για το επιπλέον διαβατήριό σας, ακόμη και αν έχει λήξει. Εάν δεν διαθέτετε διαβατήριο για τη χώρα Non-VWP, τότε αφήστε το πεδίο διαβατήριο κενό αφού επιλέξετε τη χώρα από το αναπτυσσόμενο μενού.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Μπορώ να αφήσω ένα υποχρεωτικό πεδίο κενό και θα απορριφθεί η αίτησή μου αν το κάνω;

Όχι, κάθε υποχρεωτικό πεδίο είναι υποχρεωτικό και δεν θα σας επιτραπεί να υποβάλετε την αίτησή σας με κενά πεδία. Οι εσφαλμένες πληροφορίες δεν θα έχουν απαραίτητα ως αποτέλεσμα την απόρριψη της αίτησης, αλλά ενδέχεται να απαιτηθεί επιπλέον χρόνος για την επεξεργασία της, προτού ληφθεί απόφαση για την αίτησή σας ESTA.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Γιατί τα στοιχεία του εργοδότη μου είναι σημαντικά;

Οι πληροφορίες για την εργασία σας βοηθούν να τεκμηριωθεί ότι δεν σκοπεύετε να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μετανάστης και παρέχουν αποδείξεις για την πρόθεσή σας να επιστρέψετε στη χώρα καταγωγής σας.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επικαιροποίηση ταξιδιωτικής άδειας


Σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος ή αλλάξουν τα στοιχεία, ποια πεδία μπορούν να επικαιροποιηθούν;

Πριν από την πληρωμή και την οριστικοποίηση της διαδικασίας, μπορείτε να επικαιροποιήσετε όλες τις πληροφορίες με εξαίρεση τον αριθμό διαβατηρίου και τη χώρα έκδοσης διαβατηρίου. Για να κάνετε αλλαγές σε αυτά τα δύο πεδία, θα πρέπει να ξεκινήσετε νέα αίτηση και να πληρώσετε τα τέλη που σχετίζονται με την αίτηση.

Εάν η πληρωμή έχει ήδη πραγματοποιηθεί, μπορείτε να ενημερώσετε μόνο τα εξής:

 • Τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας
 • Τη διεύθυνσή σας κατά την παραμονή σας στις ΗΠΑ.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Τα στοιχεία του διαβατηρίου μου έχουν αλλάξει από τότε που έκανα αίτηση για την άδεια ταξιδιού μου μέσω ESTA, τι πρέπει να κάνω;

Εάν το διαβατήριο στο οποίο βασίσατε την αίτησή σας για ταξιδιωτική άδεια έχει αλλάξει για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης για νέα ταξιδιωτική άδεια. Λάβετε υπόψη ότι τα τέλη αίτησης καταβάλλονται στη νέα αίτηση.

Υπάρχουν ορισμένα άλλα στοιχεία που μπορείτε να επικαιροποιήσετε στην αίτησή σας χωρίς να υποβάλετε αίτηση για νέα άδεια. Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο εδώ.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Πώς μπορώ να διορθώσω ένα λάθος στην αίτησή μου για ESTA;

Σε όλους τους αιτούντες δίνεται η δυνατότητα να επανεξετάσουν τις πληροφορίες που παρέχουν και να διασφαλίσουν ότι είναι 100% σωστές πριν από την υποβολή της αίτησης. Θα σας ζητηθεί επίσης να επιβεβαιώσετε εκ νέου τον αριθμό διαβατηρίου σας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε αλλαγές πριν από την πληρωμή. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα εκτός από τον αριθμό διαβατηρίου και τη χώρα έκδοσης διαβατηρίου, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες αυτές είναι σωστές.

Εάν έχετε κάνει λάθος στην αίτησή σας όσον αφορά το διαβατήριο και τα βιογραφικά σας στοιχεία, θα πρέπει να ξεκινήσετε νέα αίτηση. Αυτή η νέα αίτηση υπόκειται στα τέλη αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διόρθωση λαθών στην ESTA σας, ανατρέξτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Διόρθωση λάθους στο έντυπο ESTA

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Έχω κάνει λάθος στην αίτησή μου ESTA σχετικά με την ημερομηνία έκδοσης ή λήξης του διαβατηρίου μου. Πώς μπορώ να το διορθώσω;

Μπορείτε ακόμα να κάνετε αλλαγές, εφόσον η αίτηση δεν έχει ακόμη υποβληθεί σε επεξεργασία. Εάν έχετε ήδη προβεί σε πληρωμή, θα πρέπει να ξεκινήσετε εκ νέου τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Θα πρέπει να πληρώσετε το τέλος για τη νέα αίτηση.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Πρέπει να ενημερώσω την αίτησή μου, αλλά έχω ξεχάσει τον αριθμό της αίτησής μου, τι πρέπει να κάνω;

Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην αίτησή σας κάνοντας κλικ στην επιλογή "ανάκτηση αίτησης" στην αρχική σελίδα. Μόλις κάνετε κλικ σε αυτή την επιλογή, θα παρατηρήσετε ότι σας μεταφέρει σε μια νέα οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της ανάκτησης μιας μεμονωμένης αίτησης ή μιας ομάδας αιτήσεων.

Για την ανάκτηση μιας μεμονωμένης εφαρμογής θα χρειαστείτε τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Αριθμός διαβατηρίου και ημερομηνία γέννησης
 • Ονοματεπώνυμο
 • Ονοματεπώνυμο
 • Χώρα έκδοσης διαβατηρίου

Αφού εισαγάγετε τις πληροφορίες μετά από σχετική ερώτηση, μπορείτε να επιλέξετε Συνέχεια για να μεταβείτε στη σελίδα της αίτησής σας.

Θα χρειαστείτε τις ακόλουθες πληροφορίες για να ανακτήσετε μια ομαδική αίτηση:

 • Πληροφορίες για το σημείο επαφής της ομάδας (σημειώστε ότι πρόκειται για τα στοιχεία του ατόμου που υπέβαλε αρχικά την ομάδα αιτήσεων).
 • Αριθμός ταυτότητας ομάδας (Εάν δεν έχετε αυτόν τον αριθμό ή δεν είστε σίγουροι με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή με τίτλο "Δεν γνωρίζω τον αριθμό ταυτότητας της ομάδας μου". Ο αριθμός Group ID θα αποσταλεί στο email της αρχικής αίτησης. Δηλαδή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήθηκε όταν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η ομάδα).
 • Όνομα επαφής
 • Ονοματεπώνυμο επαφής
 • Ημερομηνία γέννησης της επαφής
 • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της επαφής

Αφού εισαχθούν όλες οι πληροφορίες, μπορείτε να προχωρήσετε στην πρόσβαση στην εφαρμογή της ομάδας.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Απαιτούμενη πληρωμή για μια ταξιδιωτική άδεια


Ποιο είναι το τέλος για την άδεια ταξιδιού;

Υπάρχει τέλος τόσο για τη διεκπεραίωση της αίτησης όσο και για την έγκριση της αίτησης.

Τέλος επεξεργασίας: υπάρχει τέλος που καταβάλλεται κατά την υποβολή της αίτησης για επεξεργασία. Σημειώστε ότι για κάθε νέα αίτηση απαιτείται νέο τέλος- ωστόσο, περισσότερες από μία αιτήσεις μπορούν να πληρωθούν με μία μόνο πληρωμή.

Τέλος έγκρισης: Υπάρχει τέλος που καταβάλλεται κατά την έγκριση της υποβληθείσας αίτησης. Μόλις εγκριθεί η αίτησή σας, θα λάβετε άδεια για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ και ένα επιπλέον τέλος έγκρισης θα προστεθεί στην πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Σημειώστε ότι η πληρωμή αυτή καταβάλλεται μόνο εάν η αίτησή σας εγκριθεί.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Ποια είναι η διαδικασία πληρωμής για την υποβολή αίτησης ESTA;

Οι αιτήσεις ESTA δεν θα διεκπεραιώνονται χωρίς έγκυρη μέθοδο πληρωμής. Όλες οι πληρωμές πρέπει να πραγματοποιούνται με μία από τις ακόλουθες πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες:

 • Master Card
 • VISA
 • American Express
 • Discover (JCB, Diners Club)

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Μπορώ να κάνω μία πληρωμή για περισσότερες από μία αιτήσεις;

Ναι, η ESTA επιτρέπει ομαδικές αιτήσεις που μπορούν να πληρωθούν με μία μέθοδο πληρωμής και μία συναλλαγή. Οι ομαδικές αιτήσεις είναι αιτήσεις στις οποίες υποβάλλουν αίτηση δύο ή περισσότεροι αιτούντες ταυτόχρονα. Ωστόσο, η υποβολή αίτησης ως ομάδα δεν σημαίνει ότι τα άτομα της ομάδας πρέπει να ταξιδέψουν μαζί.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός αιτήσεων ESTA που επιτρέπονται με την ίδια πληρωμή;

Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων που μπορείτε να υποβάλετε ανά ενιαία πληρωμή είναι 50.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Μπορώ να κάνω αίτηση τώρα και να πληρώσω αργότερα;

Ναι, τόσο για μεμονωμένες όσο και για ομαδικές πληρωμές, μπορείτε να κάνετε αίτηση τώρα και να πληρώσετε εντός 7 ημερών από τη δημιουργία της αίτησης στο σύστημα. Μετά από 7 ημέρες, η πρόσβασή σας στην αίτησή σας θα λήξει και θα πρέπει να δημιουργήσετε εκ νέου την αίτησή σας ή τις ομαδικές αιτήσεις.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Είναι ασφαλή τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής μου κάρτας;

Ναι. Το σύστημα ESTA δεν διατηρεί πληροφορίες πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Η επεξεργασία των στοιχείων πληρωμής σας γίνεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς του προτύπου Βιομηχανία καρτών πληρωμών - Πρότυπο ασφάλειας δεδομένων (PCI-DSS).

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Διαδικασία υποβολής πολλαπλών αιτήσεων


Θέλω να πληρώσω για μια ομάδα αιτήσεων. Θα λάβω ειδοποίηση για την κατάσταση όλων ταυτόχρονα;

Όχι, μετά την υποβολή της αίτησης, η κατάσταση κάθε αίτησης θα καθοριστεί ξεχωριστά και θα ενημερωθείτε για την κατάστασή τους εντός του παραθύρου επεξεργασίας των 72 ωρών. Το ποσό πληρωμής της εξουσιοδότησης θα κατανεμηθεί μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία όλων των αιτήσεων και η κατάστασή τους είναι είτε "Εγκρίθηκε" είτε "Ταξίδι χωρίς εξουσιοδότηση".

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για μια ομάδα;

Θα χρειαστεί να έχετε στη διάθεσή σας τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Όνομα (όχι ψευδώνυμα, πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που αναγράφεται στα έγγραφα ταυτότητάς σας)
 • Ονοματεπώνυμο
 • Ημερομηνία γέννησης
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται από έναν οργανισμό, το όνομα του οργανισμού μπορεί επίσης να αναγραφεί ως προαιρετικό πρόσθετο στοιχείο.

Αφού συμπληρώσετε την πρώτη σας αίτηση, μπορείτε να προσθέσετε μια νέα αίτηση ή να προσθέσετε μια απλήρωτη αίτηση κάνοντας κλικ στις αντίστοιχες επιλογές για αυτές τις δύο επιλογές.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Απόρρητο δεδομένων ESTA


Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα που μοιράζεται με την ESTA και πώς προστατεύονται;

Στις πληροφορίες που υποβάλλονται στο ESTA από τους αιτούντες μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο εκείνοι που είναι υποχρεωμένοι να τις επεξεργαστούν. Όλα τα δεδομένα ελέγχονται αυστηρά και τα πρότυπα ασφαλείας είναι μυημένα στα πρότυπα του κλάδου που συναντώνται σε παρόμοια προγράμματα ελέγχου ταξιδιωτών.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Κοινοποιούνται δεδομένα ESTA σε τρίτους;

Τα δεδομένα που παρέχονται από τους ταξιδιώτες που υποβάλλουν αίτηση για ESTA δεν κοινοποιούνται και παραμένουν εντός των κανόνων που ορίζονται από την ανακοίνωση για το σύστημα αρχείων του νόμου περί απορρήτου και οι εν λόγω κανονισμοί μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο του DHS. Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν εκτός του πλαισίου ESTA. Οι περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνουν:

 • Η ανταλλαγή πληροφοριών με διάφορους τομείς του DHS. Η κοινοχρησία αυτή είναι επιλεκτική και διαμερισματοποιημένη, έτσι ώστε οι πληροφορίες και οι πληροφορίες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εάν η χρήση είναι σε συνάρτηση με το καθήκον του τομέα.
 • Τα προξενικά γραφεία του Υπουργείου Εξωτερικών. Η ανταλλαγή αυτή γίνεται μετά την άρνηση χορήγησης ταξιδιωτικής άδειας και έχει ως συγκεκριμένο σκοπό να βοηθήσει τους υπαλλήλους να λάβουν απόφαση σχετικά με τη θεώρηση με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται.
 • Κοινοποίηση σχετικών πληροφοριών με αναγνωρισμένες και κατάλληλες ομοσπονδιακές, πολιτειακές, τοπικές, φυλετικές και ξένες κυβερνητικές υπηρεσίες. Καθώς και με άλλα κοινά κυβερνητικά ινστιτούτα.
 • Η κοινή χρήση των πληροφοριών μπορεί να καθοριστεί από το DHS εάν κρίνει ότι η κοινή χρήση των πληροφοριών μπορεί να είναι άμεσα επωφελής για τις αντιτρομοκρατικές κινήσεις ή εάν χρησιμοποιείται για τη συγκέντρωση πληροφοριών που σχετίζονται με κακούργημα εθνικής ή/και διεθνούς ασφάλειας.

Οι αερομεταφορείς και οι θαλάσσιοι μεταφορείς θα έχουν πρόσβαση στην κατάσταση της αίτησής σας για ESTA. Ωστόσο, δεν λαμβάνουν άλλες προσωπικές πληροφορίες εκτός από εκείνες που αφορούν άμεσα την άδεια ταξιδιού.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Πόσο καιρό θα αποθηκεύονται τα δεδομένα μου στην πλατφόρμα ESTA;

Γενικά, οι πληροφορίες παραμένουν ενεργές για όσο διάστημα είναι ενεργή η ταξιδιωτική σας άδεια, δηλαδή για διάστημα δύο ετών. Αυτή η περίοδος μπορεί να είναι μικρότερη εάν η ταξιδιωτική σας άδεια λήξει νωρίτερα από το αναμενόμενο για οποιονδήποτε λόγο, για παράδειγμα, το διαβατήριό σας λήγει πριν από την επίσημη ημερομηνία λήξης της ταξιδιωτικής σας άδειας, οπότε η ESTA σας θα λήξει αυτόματα μαζί με το διαβατήριό σας.

Μετά τη λήξη της ταξιδιωτικής σας άδειας, το DHS θα κρατήσει τα δεδομένα για ένα ακόμη έτος.

Μετά την περίοδο αυτή, τα στοιχεία σας θα αρχειοθετηθούν στη συνέχεια για άλλα δώδεκα χρόνια.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τους ακόλουθους λόγους θα διατηρούνται για το χρονικό διάστημα των δραστηριοτήτων για τις οποίες χρησιμοποιούνται:

 • Δεδομένα που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ενεργά ή να συνδέονται με δραστηριότητες επιβολής του νόμου
 • Δεδομένα CPB που συνδέονται και αντιστοιχίζονται με έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των απορριφθεισών αιτήσεων.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Γιατί αρχειοθετούνται τα δεδομένα μου και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά;

Όλα τα δεδομένα αρχειοθετούνται μετά τη λήξη της άδειας ταξιδιού. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των πληροφοριών, ώστε να μπορούν να ανακτηθούν σε περίπτωση που χρειαστούν για λόγους εθνικής ασφάλειας, έρευνας και άλλους συναφείς σκοπούς επιβολής του νόμου.

Υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στα δεδομένα μετά την αρχειοθέτησή τους και θα ανακληθούν μόνο για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Μη εξουσιοδοτημένα ταξίδια


Τι πρέπει να κάνω εάν η αίτησή μου για ESTA απορρίφθηκε;

Εάν εξακολουθείτε να επιθυμείτε να ταξιδέψετε παρόλο που η αίτησή σας απορρίφθηκε, τότε θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για μη μεταναστευτική βίζα. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να προχωρήσετε στην υποβολή αίτησης για την κατάλληλη θεώρηση. Ευτυχώς, σε αυτή την περίπτωση, η απόρριψη μιας ταξιδιωτικής θεώρησης μέσω της ESTA δεν ανακαλεί αυτόματα το δικαίωμά σας να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση. Εάν η αίτησή σας ESTA δεν εγκριθεί, το θέμα δεν μπορεί να τεθεί ενώπιον δικαστηρίου προκειμένου να επανεξεταστεί.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Είναι δυνατόν να υποβάλω εκ νέου αίτηση για ESTA εάν μου έχει ήδη απορριφθεί η χορήγηση ESTA;

Εάν η αίτησή σας έχει απορριφθεί, είναι εξαιρετικά απίθανο να εγκριθεί για δεύτερη φορά, εάν οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει από την ημερομηνία της πρώτης αίτησης. Οι ταξιδιώτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ESTA δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, επομένως θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για μη μεταναστευτική θεώρηση μέσω της πλησιέστερης πρεσβείας ή του προξενείου των ΗΠΑ.

Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι η εκ νέου υποβολή αίτησης με διαφορετικά ή πλαστά στοιχεία σε μια προσπάθεια να πληρούνται οι απαιτήσεις για την έκδοση ταξιδιωτικής άδειας θα αποκλείσει οριστικά τον ταξιδιώτη από την έγκριση να μεταβεί στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Η ταξιδιωτική μου άδεια απορρίφθηκε και θα ήθελα να μάθω τον λόγο; Πώς μπορώ να το κάνω αυτό;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση επανόρθωσης ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του προγράμματος DHS Travel Redress Inquiry. Ωστόσο, επειδή το πρόγραμμα ESTA έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εκδίδεται ταξιδιωτική άδεια μόνο σε άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν στο πλαίσιο του προγράμματος VWP ή των οποίων το ταξίδι στις ΗΠΑ θα αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια, δεν υπάρχουν απλώς εγγυήσεις ότι το αίτημά σας θα είναι επιτυχές.

Οι πρεσβείες και τα προξενεία δεν μπορούν να σας δώσουν καμία πληροφορία, ούτε να επιλύσουν ζητήματα σχετικά με την απορριφθείσα ταξιδιωτική σας άδεια.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Είναι δυνατόν να κλείσω επείγον ραντεβού για βίζα σε πρεσβεία ή προξενείο των ΗΠΑ σε περίπτωση που η αίτηση του ταξιδιώτη για ταξιδιωτική άδεια απορρίφθηκε, αλλά ο ταξιδιώτης πρέπει να ταξιδέψει άμεσα;

Η διαθεσιμότητα ραντεβού την επόμενη ημέρα απλώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να υποβάλλετε αίτηση για έγκριση ESTA πολύ νωρίτερα. Το προτεινόμενο ελάχιστο όριο είναι 72 ώρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού, ωστόσο, για να είστε σίγουροι, οι αιτούντες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση εβδομάδες ή μήνες πριν. Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ραντεβού για βίζα στο πλησιέστερο προξενείο ή στη διεύθυνση https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Τι πρέπει να κάνω εάν η ομάδα μου είναι κλειδωμένη και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το αναγνωριστικό ομάδας για να αποκτήσω πρόσβαση στην αίτησή μου;

Μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα Ανάκτηση αίτησης όπου θα βρείτε ένα κουμπί για την ανάκτηση μιας αίτησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε μεμονωμένη εφαρμογή, ακόμη και όταν η ομάδα είναι κλειδωμένη.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA είναι απαραίτητη για τουρισμό, επίσκεψη για επαγγελματικούς λόγους ή μετάβαση προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό, με διάρκεια μικρότερη των 90 ημερών.. Η μη επιτυχής απόκτηση ESTA μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση εισόδου στα σύνορα και την επιβολή μεγάλου προστίμου. Σας συνιστούμε να κάνετε αίτηση το συντομότερο δυνατό.

Κάντε αίτηση για ESTA